ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος οι συμβάσεις των εργαζομένων στις ΜΕΘ που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ!

Στον αέρα φαίνεται ότι είναι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στα νοσοκομεία και ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η μέθοδος αυτή είχε επιλεγεί προκειμένου να επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης εργαζομένων στις εντατικές, δεδομένου ότι η γραφειοκρατία μέσω ΑΣΕΠ απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι βέβαια έγινε εφικτό να ανοίξουν και κρεβάτια εντατικής που παρέμεναν επί χρόνια κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όμως όπως φαίνεται λόγω της γενικής εκκαθάρισης που ετοιμάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλάζουν και οι συνθήκες πρόσληψης για τις εντατικές. Διαβάστε ΕΔΩ τι ετοιμάζεται για το ΚΕΕΛΠΝΟ: ” Παραδίνεται το ειδικό πόρισμα για να μπει “λουκέτο” στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι έρχεται”

Όπως μεταφέρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, ο υπουργός προανήγγειλε ουσιαστικά την απομάκρυνση των εργαζομένων που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Βέβαια αυτό που προκύπτει είναι πως μπορεί να σταματήσει η λειτουργία κλινών σε ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ώρα μάλιστα που τα λιγοστά κρεβάτια εντατικής κάνουν πολλούς ασθενείς να χάνουν ακόμη και τη ζωή τους. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Δείτε πόσα κρεβάτια εντατικής λείπουν από το ΕΣΥ! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι”

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία 150 κλίνες εξοπλισμένες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού με συνέπεια 1000 ασθενείς κατ’ έτος να χάνουν την ζωή τους περιμένοντας μάταια ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοσηλευτές: Αγώνας για να επανέλθει το επίδομα θέσης! Τι ζητούν από τον υπ. Υγείας

Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Ποιοι θα μπορούν να διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια μετά τις αλλαγές του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα Νοσοκομεία, Οργανισμούς και Περιφέρειες με νομοσχέδιο! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button