ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος στις παρατάσεις θητείας για τους επικουρικούς γιατρούς! Οι οδηγίες του υπ.Υγείας

Ειδικότερα σύμφωνα με την ενημέρωση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), δεν πρόκειται να δοθεί παράταση θητείας στους Επικουρικούς Γιατρούς που η θητεία τους λήγει από 1/10/16 και μετά.

Ωστόσο η θέση των επικουρικών γιατρών μπορεί να καλυφθεί εκ νέου αν το αντίστοιχο νοσοκομείο εκτιμά πως εξακολουθεί να χρειάζεται την συγκεκριμένη θέση, τότε πρέπει να αποστέλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο «έγκαιρα πριν την λήξη της θητείας του σήμερα υπηρετούντος ώστε να επαναπροκηρύσσεται και να καλύπτεται με την ισχύουσα διαδικασία του πίνακα ανά ΥΠΕ».

νοσοκομεία

Πάντως το πρόβλημα με τους επικουρικούς γιατρούς και τις παρατάσεις έχει προκύψει εδώ και καιρό καθώς μόνο στους μισούς παρατείνεται η σύμβαση. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Νοσοκομειακοί γιατροί: Διακρίσεις σε βάρος των επικουρικών γιατρών! Δεν παρατείνεται η θητεία όλων»

Η ΟΕΝΓΕ είχε επισημάνει καιρό το ζήτημα και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως είναι άδικο να ανανεώνονται οι συμβάσεις μόνο στους μισούς και όσων η σύμβαση έληγε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρατείνονται οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών! Τι προβλέπει τροπολογία του υπ.Υγείας

Αρχίζουν οι μετακινήσεις γιατρών στο ΕΣΥ! Όλες οι προϋποθέσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button