ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος τα αναισθητικά στα οδοντιατρεία! Γιατί εξαφανίστηκαν τα φάρμακα αναισθησίας

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής φαρμάκων αναισθησίας στη χώρα μας η οποία ξαφνικά και χωρίς καμία ουσιαστική αιτία αποφάσισε να αποσύρει τα αναισθητικά της φάρμακα από την Ελλάδα, αφήνοντας στα …κρύα του λουτρού οδοντιάτρους και ασθενείς.

Το σημαντικό είναι ότι τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας κάλυπταν το 60% της ελληνικής αγοράς και οι υπόλοιπες εταιρείες αδυνατούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να καλύψουν το κενό.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με επιστολή της και προς τον υπουργό Υγείας ζητά την άμεση παρέμβασή του ώστε να λυθεί το θέμα καθώς σημειώνει ότι χωρίς αναισθητικά φάρμακα σχεδόν το σύνολο των οδοντιατρικών πράξεων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τα φάρμακα της αναισθησίας που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα θα τελειώσουν άμεσα με αποτέλεσμα εξαγωγές, σφραγίσματα και όλες οι άλλες επίπονες εργασίες να πρέπει να γίνονται χωρίς αναισθητικό.

Να σημειωθεί ότι η αγορά άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα τροφοδοσίας από τον Ιούλιο του 2017, ενώ η εταιρεία που αποσύρει τα σκευάσματά της θα σταματήσει πλήρως τη διάθεσή των φαρμάκων της μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία η εταιρεία ισχυρίστηκε με επιστολή της προς τον κλάδο ότι σε κεντρικό επίπεδο ελήφθη η απόφαση διακοπής της διάθεσης των εν λόγω φαρμακευτικών προϊόντων σε κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται από τα λογιστήρια τα κουρέματα στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ! Τι θα δουν για τον Νοέμβριο

Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία των νησιών! Τι προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

Στη «φάκα» 16 ελληνικές ιστοσελίδες για λαθρεμπόριο φαρμάκων! Μυστική επιχείρηση Ιnterpol και ΕΛΑΣ

Πλαστή συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων καταγγέλλουν οι ακτινολόγοι! Πως δρα το κύκλωμα

Έρχεται κούρεμα με …επιστημονικά κριτήρια σε εξετάσεις και φάρμακα! Τι υποστήριξε ο υπουργός Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button