ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος το “δίπορτο” για πανεπιστημιακούς γιατρούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Τι εξετάζεται

Υπ’ ατμόν είναι τις τελευταίες ημέρες πολλοί υπεύθυνοι ιδιωτικών κλινικών σε όλη τη χώρα, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), ξεκίνησε έλεγχο σε όλη την επικράτεια για να διαπιστώσει ποιοι καθηγητές ιατρικής απασχολούνται εκτός από το δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό.

Το ΣΕΥΥΠ -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– έχει ξεκινήσει ελέγχους κυρίως σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, ζητώντας λεπτομερή στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι πανεπιστημιακοί εργάζονται …ανενόχλητοι και στον ιδιωτικό τομέα.

Βασιζόμενο σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το ΣΕΥΥΠ κρίνει πως η παράλληλη απασχόλησή τους αυτή είναι παράνομη.

Μάλιστα με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη οι «ράμπο» του ΣΕΥΥΠ διαπίστωσαν από τον έλεγχό τους, ότι υπάρχουν καθηγητές ιατρικής που ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στο ωράριό τους στο δημόσιο νοσοκομείο, εκείνοι βρίσκονται στους χώρους ιδιωτικών κλινικών παραμελώντας τα καθήκοντά τους στο δημόσιο σύστημα.

νοσοκομεία

Οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ αναζητούν έγγραφα που να αποδεικνύουν την παράλληλη έμμισθη σχέση εργασίας πανεπιστημιακών γιατρών με ιδιωτικές κλινικές, ενώ ταυτόχρονα έχουν ζητήσει και επίσημες γραπτές απαντήσεις, από τους υπευθύνους των κλινικών.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι στόχος είναι σταδιακά να σταματήσει αυτή η διπλή παράνομη απασχόληση των καθηγητών ιατρικής, ώστε σε μια περίοδο με υψηλά ποσοστά ανεργίας ειδικά στους νέους γιατρούς, να ανοίξουν θέσεις εργασίας και για άλλους γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι πολλοί πανεπιστημιακοί γιατροί – κυρίως με χειρουργικές ειδικότητες– έχουν παραιτηθεί από το δημόσιο σύστημα, διατήρησαν τον τίτλο τους, αλλά προσφέρουν αποκλειστικά πια τις υπηρεσίες τους στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρώνουν οι «ράμπο» υγείας τα ακριβά φάρμακα στις ιδιωτικές κλινικές! Τι δείχνει πόρισμα

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από τους «ράμπο υγείας»! Όλο το παρασκήνιο

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr! Έλεγχοι σε φαρμακεία ΕΟΠΥΥ-νοσοκομεία ΕΣΥ

«Ξεσκονίζουν» τις δαπάνες των νοσοκομείων! Τι ψάχνουν (ντοκουμέντο)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button