ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! “Φτερά” κάνουν τα αποθεματικά του

Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν όλοι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ εάν τελικώς μεταφερθούν και τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος για να καλυφθούν άλλες ανάγκες, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη δόση της τρόικας.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν να μη μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ– όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr- ούτε αυτά τη γλιτώνουν. 

Άλλωστε αυτό αποφασίστηκε τη Μεγάλη Δευτέρα  σε σύσκεψη στον ΕΟΠΥΥ. Όπως έγινε πριν λίγα 24ωρα και με τα νοσοκομεία προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά»

Βέβαια μπροστά στις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου αλλά και της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση…σφυρίζει αδιάφορα. Δείτε ΕΔΩ πως αντέδρασαν οι αρμόδιοι: «Πως απαντά η κυβέρνηση για τη μεταφορά των χρημάτων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος!»

χρήματα

Πάντως και ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να επικαλεσθεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει γίνει και Νόμος του Κράτους και επιβάλει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους.

Τι σημαίνει ΕΟΠΥΥ χωρίς ρευστό για γιατρούς, φαρμακοποιούς, κλινικές

Ωστόσο το «πάγωμα» του ρευστού στον ΕΟΠΥΥ σημαίνει πως καθυστερούν οι πληρωμές όλων των παρόχων όπως των γιατρών, των κλινικών, των διαγνωστικών κ.λ.π.

χρηματα

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη έγινε γνωστό πως οι ιδιωτικές κλινικές δε θα πληρωθούν αυτόν τον μήνα.
Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τις επιπτώσεις στις νοσηλείες των ασφαλισμένων: «Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ-«κλινικαρχών»! Μένουν χωρίς νοσηλείες οι ασφαλισμένοι;»

Με τη μεταφορά όμως και των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι όλοι οι κλάδοι θα μείνουν απλήρωτοι Πασχαλιάτικα.

Μπροστά στις δυσμενείς αυτές εξελίξεις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί για σήμερα Μ.Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων, για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά

Πως απαντά η κυβέρνηση για τη μεταφορά των χρημάτων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ-«κλινικαρχών»! Μένουν χωρίς νοσηλείες οι ασφαλισμένοι;

ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button