Πολιτική Υγείας

Τέσσερις υπουργοί, ο ΟΚΑΝΑ και ο Δαραβίγκας! Οι άγνωστες λεπτομέρειες του διορισμού του

Η υπόθεση διορισμού του γνωστού «πελάτη» των τηλεοπτικών παραθύρων Ιωάννη Δαραβίγκα στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ, έλαχε να είναι άλλη μία περίπτωση στην οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης, δικαίως ή αδίκως, αναγκάστηκε να αναλάβει την ευθύνη.

Άλλωστε στην απομάκρυνση Δαραβίγκα ενεπλάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Έμαθε ότι ο τηλεοπτικός …αστέρας γίνεται μέλος της κυβέρνησης του και διέταξε να απομακρυνθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Αλλά το ζήτημα είναι ότι εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, τέσσερις υπουργοί ήθελαν δεν ήθελαν ανακατεύτηκαν στην υπόθεση.

Υπουργός Νο1:
Ο Νέος υπουργός Υγείας και οι συνεργάτες του έμαθαν δια της πλαγίας οδού ότι ο κ.Δαραβίγκας θα αναλάμβανε τη θέση. Έτρεξαν στα αρχεία του Εθνικού Τυπογραφείου για να το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι. «Μου έπεσαν τα μάτια» ακούστηκε να λέει συνεργάτης του κ.Βορίδη όταν πήρε στα χέρια του το ΦΕΚ με το διορισμό Δαραβίγκα.

Υπουργός Νο2:
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλα φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ΦΕΚ του διορισμού και αναγκάστηκε στη συνέχεια να αναλάβει την ευθύνη. Βέβαια πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν δική του επιλογή.
Υπουργός Νο3:
Η Ζέττα Μακρή ήταν αρμόδια για τα ναρκωτικά όταν κατείχε τη θέση. Διαρρηγνύει όμως τα ιμάτιά της ότι ουδεμία σχέση είχε ή έχει με τον κ.Δαραβίγκα. Όμως υπάρχουν κι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η σικάτη κυρία με τα Louis Vuitton και τα πανάκριβα παπούτσια, είχε δείξει την προτίμησή της στο πρόσωπο του παρ ολίγον αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ.
Υπουργός Νο4:
Ο άλλοτε υφυπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή Γιώργος Κωνσταντόπουλος φέρεται να είναι από τα πρόσωπα που «έριξαν» το όνομα του Δαραβίγκα στο τραπέζι επειδή στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί με το θέμα των ναρκωτικών.

Όποιος και να έχει τελικά την ευθύνη, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μία φορά τον τρόπο που λειτουργεί εν μέσω περικοπών και μνημονίων…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button