ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ασθενείς για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ! Προβλήματα από το πλαφόν ανά μηχάνημα

Συνεχίζεται εν μέσω θέρους η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και κυρίως για τους χρονίως πάσχοντες, που θέλουν να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις. Και αυτό διότι το πρόσφατο πλαφόν εξετάσεων που έθεσε ο ΕΟΠΥΥ ανά μηχάνημα, φαίνεται ότι συνεχίζει να προκαλεί δυσλειτουργίες. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Μπλόκαραν οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ από το νέο πλαφόν ανά μηχάνημα! Με μετρητά οι ασθενείς»

Το θέμα είχαν αναδείξει οι Σύλλογοι ασθενών (Καρκινοπαθείς και Ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) οι οποίοι με επιστολές τους προς τον υπουργό Υγείας έθεσαν το πρόβλημα αφού όπως επεσήμαναν, τα μηχανήματα «μπλοκάρουν» από το πλαφόν, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες είτε να πρέπει να ψάχνουν ελεύθερο μηχάνημα για να κάνουν δωρεάν εξέταση μέσω ΕΟΠΥΥ, είτε θα πρέπει να πληρώνουν με μετρητά για μία επείγουσα εξέταση.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Βάσω Μαράκα επισημαίνει στο HealthReport.gr: «Μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα παρά τις διαμαρτυρίες μας. Και έτσι συνεχίζονται τα προβλήματα για τους ασθενείς».

Η κ.Βάσω Μαράκα

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και κατά την επίσκεψή του στον ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα είχε τονίσει ότι στόχος του Οργανισμού είναι να εξυπηρετεί τους πολίτες. Γι αυτό και οι όποιες αλλαγές θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Προς αλλαγή το πλαφόν για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Όλες οι πληροφορίες και η εντολή Κικίλια

Ένωση Ακτινολόγων κατά ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας για το πλαφόν στις Διαγνωστικές εξετάσεις! Τι υποστηρίζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button