Ειδήσεις Υγείας

Ταχυκαρδία: Έξι πιθανές αιτίες μέσα από εικόνες!

Η ταχυκαρδία αποτελεί σοβαρό σύμπτωμα, το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί από τον ειδικό ιατρό. Δείτε τις αιτίες που την προκαλούν!

Άγχος και στρες

 

 

 

 

 

Το στρες, η υπόταση και γενικά ο τρόπος ζωής είναι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ταχυκαρδία. Ο ιατρός θα σας κάνει υπερηχογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα προκειμένου να αποκλείσει καρδιολογικό
πρόβλημα.

Αναιμία

 

 

 

 

 

Η αναιμία μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία για αυτό και ίσως θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος για να αποκλείσετε αυτόν τον «ένοχο». Συζητήστε το με το γιατρό.

Θυρεοειδής

 

 

 

 

 

Όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό μπορεί να παρουσιάσουν και ταχυκαρδία.

Γαστροισοφαγική παλινδρόμηση

 

 

 

 

 

Αν έχετε «κάψιμο» στο στέρνο τότε μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που ίσως συνοδεύεται και από ταχυπαλμίες. Ο ιατρός σας θα σας συστήσει συγκεκριμένη διατροφή και πιθανόν φαρμακευτική θεραπεία.

Δυσπεψία

 

 

 

 

Αν υπάρχει δυσκολία στην πέψη, τότε ο ιατρός σας θα σας δώσει την κατάλληλη διατροφή και θα σας συστήσει να αποφύγετε λιπαρές τροφές, το κάπνισμα και τον καφέ. Ακόμη μπορεί να σας χορηγήσει αντιόξινα φάρμακα.

Παθήσεις του θώρακα

 

 

 

 

Μια ακτινογραφία θώρακα μπορεί να δείξει αν υπάρχει κάποια ασθένεια στους πνεύμονες που μπορεί να προκαλέσει και ταχυκαρδίες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button