Πολιτική Υγείας

Τα μεγάλο παζάρι για τα φάρμακα! Τι ζητούν οι εταιρείες – τι δίνει ο Βορίδης

Βήμα βήμα κρίνεται πλέον η τύχη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ότι αφορά στη φαρμακευτική τους κάλυψη. Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει κάτω από 2 δις ευρώ (σε σύγκριση με τα 2,37 δις του 2013) ενώ στο σχετικό νόμο η δαπάνη έχει ορισθεί στα 1,944 δις.

Οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου ζητούν από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να αυξηθεί το ποσό τουλάχιστον στα 2 δις έστω κι αν και αυτό το ποσό θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό για την κάλυψη των ασφαλισμένων.
Όμως το ζήτημα που συζητείται τώρα στις συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων του κλάδου (ΣΦΕΕ και ΠΕΦ) είναι τι θα γίνει με τη δαπάνη για τα φάρμακα των ανασφάλιστων. Μια δαπάνη που κινείται από 150 έως 200 εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες ζητούν το ποσό αυτό να μην συμπεριληφθεί στο συνολικό ποσό και να αποτελέσει ξεχωριστό κονδύλι.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ήδη στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Μάκη Βορίδη αναλύθηκε το θέμα και αναμένεται να τεθεί στην τρόικα.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας θα θέσει το πρόβλημα στους δανειστές μας ζητώντας ταυτόχρονα η δαπάνη να κλείσει στα 2 δις και όχι στα 1,944.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button