ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Τα ράντζα σκοτώνουν το «Αττικόν»! Διασωληνωμένοι ασθενείς και καρκινοπαθείς στο διάδρομο (ΦΩΤΟ)

Το Σωματείο των Εργαζομένων, που από τις 2 Απριλίου ξεκινά κινητοποιήσεις, καταγγέλλει πως η διοίκηση του νοσοκομείου επί σειρά ετών και παρά τις καταγγελίες του προσωπικού, συνεχίζει να αδιαφορεί και να …βαφτίζει τα ράντζα επικουρικές κλίνες.

Οι εικόνες που μεταφέρουν οι εργαζόμενοι για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών ακόμη και των καρκινοπαθών, είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικές.
Υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς στο νοσοκομείο. Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών δέχονται 60 ασθενείς με τους ίδιους νοσηλευτές, που είναι σε όλες τις κλινικές κάτω από τα όρια ασφαλείας.

rantza2 papous

Πάνω από 1600 εισαγωγές ετησίως για κάθε παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου, δηλ. 120% πληρότητα καθημερινά. Νοσηλεία παθολογικών αρρώστων (σηπτικών, ανοσοκατασταλμένων, καρκινοπαθών) σε χειρουργικές και ορθοπεδικές κλινικές, που με τη σειρά τους μπλοκάρουν και την προώθηση των χειρουργικών και ορθοπεδικών αρρώστων. Διασωληνωμένοι στο διάδρομο, οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο, αιμορραγίες στο διάδρομο.

rantza3

«Γίναμε νοσοκομείο του διαδρόμου. Οι μισές (επτά σε αριθμό) αίθουσες χειρουργείου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πολλές κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Ακτινολογικά μηχανήματα δεν συντηρούνται και βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Φαύλος κύκλος!» λέει το Σωματείο των Εργαζομένων.

exoterika3

Οι εργαζόμενοι ζητούν:
-Δημιουργία Αυτοτελούς Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
-Άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών.
-Συνεφημέρευση του ΑΤΤΙΚΟΥ με άλλο νοσοκομείο.
-Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΑΤΤΙΚΟ για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).
-Επαναλειτουργία και ανασυγκρότηση των δομών Π.Φ.Υ. στην περιοχή μας (ιατρεία ΠΕΔΥ, 24ωρη λειτουργία Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου σε κάθε δήμο).
Γι αυτό ξεκινούν στις 2/4/15 κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας στάση εργασίας 1-5 μμ και μαζική συγκέντρωση στο νοσοκομείο, στα Επείγοντα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button