ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τα ρουσφέτια «τρώνε» το ΕΣΥ! Λουκέτο βάζουν κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού και…ρουσφετιών!

Πολλές κλινικές υπολειτουργούν ενώ ορισμένες άλλες είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Ειδικά σε αρκετά νοσοκομεία της περιφέρειας, γιατροί και εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν τα τμήματα ανοικτά κάνοντας απανωτές εφημερίες ακόμη και μέσα στον Αύγουστο.

Και βέβαια δεν είναι μόνο το προσωπικό. Πολλές φορές η έλλειψη ακόμη και βασικών υλικών αναγκάζει τους γιατρούς να στέλνουν τους ασθενείς στην Αθήνα στα κεντρικά νοσοκομεία, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε απλά περιστατικά.

Και το χειρότερο είναι πως παραμένει τελικά άγνωστο αν θα προσληφθούν και πόσοι μόνιμοι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς οι 4500 προσλήψεις στις οποίες αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς, αφορούν μάλλον επικουρικούς.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα της ένδειας προσλήψεων έρχονται και οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στη λειτουργία διαφόρων τμημάτων.
Είναι κοινό μυστικό ότι οι …κατέχοντες εξουσία συχνά πυκνά μετακινούν προσωπικό κατά το δοκούν κάνοντας τις δικές τους εξυπηρετήσεις.

Ενδεικτική περίπτωση είναι η Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Η κλινική είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ στο όριο δουλεύουν κι άλλα τμήματα. Βέβαια αξιοσημείωτο είναι πως η έλλειψη προσωπικού οφείλεται και σε …ρουσφετολογικές μετακινήσεις όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αποτέλεσμα των αυθόρμητων μετακινήσεων και των αποσπάσεων του προσωπικού, με κύριους μεσολαβητές τον Υπουργό υγείας και τους ΥΠΕάρχες, που σας είχαμε καταγγείλει στο παρελθόν, είναι η αδυναμία λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, καθημερινά και για 24 ώρες.

Παρά την αδυναμία κάλυψης όλων των ημερών του μήνα από τους γυναικολόγους γιατρούς έως και σήμερα, την έλλειψη αυτή κάλυπταν για τις στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες, οι μαίες του τμήματος.

Ο Υπουργός υγείας και η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ οδήγησαν με τις ενέργειες τους να μη παρέχονται ούτε αυτές, στις γυναίκες της Βοιωτίας και των όμορων νομών.

Επιπρόσθετα, κινδυνεύουν και άλλα τμήματα του νοσοκομείου με ανάλογες αποφάσεις, όπως το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Απαιτούμε άμεσες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να μην κλείσουν και άλλα τμήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου ούτε για …αφαίρεση ελιάς! Πως ξέμεινε από αναισθησιολόγους

Σχετικά Άρθρα

Back to top button