Πολιτική Υγείας

Τα φάρμακα στο Βορίδη! Τι πολιτική θα ακολουθήσει

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr
μετά την μοίρασμα των αρμοδιοτήτων με τη βούλα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Μάκης Βορίδης αναμένεται να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός στους εκπροσώπους του φαρμακευτικού κλάδου.

Άλλωστε όπως σημειώνουν πηγές, το Μαξίμου έχει δώσει εντολή να φτιαχτούν οι σχέσεις με τον κλάδο καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν διαμαρτυρίες ειδικά από ελληνικές εταιρείες ότι οι επιχειρήσεις δε στηρίζονται παρότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης.

Πρώτο βήμα του Μάκη Βορίδη όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι θα είναι να περιοριστούν κάπως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ειδικά αυτές που σχετίζονται με τον ΕΟΦ. Ο Οργανισμός παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες σχετικά με εγκρίσεις φαρμάκων, μελετών αλλά και κυκλοφορίας νέων προϊόντων με συνέπεια να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από επιχειρήσεις.

Αιτία θεωρείται μεταξύ άλλων η έλλειψη προσωπικού η οποία ωστόσο σήμερα δε φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπισθεί. Εκτός αυτού ο Μάκης Βορίδης πληροφορίες σημειώνουν ότι θα δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διορθωθούν άμεσα τα λάθη σε τιμές φαρμάκων που έχουν εκδοθεί λανθασμένα.

Ο κλάδος έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του και στον τέως υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη παρότι μέχρι σήμερα οι αλλαγές δεν έχουν γίνει ακόμη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει και μια πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Υγείας με εκπροσώπους των ξένων εταιρειών (ΣΦΕΕ)
αλλά και των ελληνικών (ΠΕΦ)
ώστε να τεθούν οι πρώτες βάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button