Πολιτική Υγείας

Τελεσίγραφο τρόικας: «Κλείστε το θέμα με τα φάρμακα τώρα»! Άγριες διαπραγματεύσεις

Οι τροϊκανοί επιμένουν στις αλλαγές στα φαρμακεία και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ενώ η κυβέρνηση από την άλλη προσπαθεί να ανατρέψει το σκηνικό προκειμένου να μην έχει και ανοικτό το μέτωπο με τους φαρμακοποιούς λίγο πριν τις εκλογές.

Οι πιέσεις που ασκούν οι δανειστές μας είναι αφόρητες ενώ πλέον θέτουν και θέμα χρόνου για τη λήξη των διαπραγματεύσεων. Έως την Κυριακή πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες. Κάτι βέβαια που προκαλεί πονοκέφαλο στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος επιμένει στις απόψεις του να μη βγουν στα σούπερ μάρκετ τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η θέση που προβάλει πλέον ο κ.Γεωργιάδης στους τροικανούς είναι πως θα πρέπει να ορισθεί ανώτατη τιμή πώλησης των συγκεκριμένων σκευασμάτων ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και στο τέλος να πέσουν οι τιμές.

Αμφίβολο ωστόσο είναι το γεγονός αν οι τροικανοί θα αποδεχθούν τη θέση Άδωνι. Άλλωστε δεν επιμένουν μόνο σε αυτό. Επιδιώκουν τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% κάτι που αποτελεί αιτία …πολέμου για τον κλάδο. Εκτός των άλλων επιδιώκουν να μην υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα ενός νέου φαρμακείου, ρύθμιση που επίσης είναι κόκκινο πανί για τους φαρμακοποιούς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button