ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών ενός μηνός σε ΕΟΠΥΥ για πληρωμές και τιμές! Τι αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση

Ειδικότερα όπως αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κλάδος δίνει προθεσμία ενός μηνός να λυθούν θέματα με καθυστερήσεις πληρωμών, υποτιμοληγήσεις προϊόντων κ.λ.π.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου με το οποίο εξουσιοδοτείται το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα πρέπει να γίνει:

-Επαναδιαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων για τα σημεία που θα επισημάνει το Δ.Σ. και οι προτάσεις των εκλεκτόρων

-Ανάκληση του νομοθετικού πλαισίου περί ελέγχου συνταγών φαρμάκων από τις ΠΕΔΙ

-Επιτάχυνση της διαδικασίας πληρωμών των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων

– Δίνεται διορία ενός μήνα στον ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση των υποσχεθέντων προς τον ΠΦΣ (πληρωμές εντός των συμβατικών υποχρεώσεων, διόρθωση των τιμών στα προϊόντα που οι τιμές αγοράς είναι υψηλότερες των τιμών πωλήσεων και ταυτόχρονη πληρωμή όλων των φαρμακοποιών και όλων των συλλόγων) ενώ ταυτόχρονα οι Γενικές  Συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων που θα λάβουν αποφάσεις για την πορεία της υλοποίησης και θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις σε νέα Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι φαρμακοποιοί πληρώνονται και αυτοί με καθυστέρηση παρότι αγοράζουν μετρητά τα φάρμακα που χορηγούν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Από την άλλη σε ότι αφορά στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, υπάρχουν πολλά που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ με χαμηλότερες τιμές από ότι αγοράζονται από τους φαρμακοποιούς. Γεγονός που είχε προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις στον κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσλήψεις 30 φαρμακοποιών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να καταπολεμηθούν οι ουρές! Ποιοι προηγούνται

Τι λένε οι φαρμακοποιοί για τη συνταγογράφηση μόνο με δραστική ουσία!

Άγριος πόλεμος γιατρών ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στις συνταγές φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις της τρόικας

Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες κατά ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στα φάρμακα! Αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button