ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών κατά ΕΟΠΥΥ για κούρεμα χρημάτων από αναλώσιμα!

Στα κάγκελα είναι οι φαρμακοποιοί αφού διαπιστώθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ άρχισε να κουρεύει χρήματα από αναλώσιμα που έχουν πουληθεί για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), πολλοί Πρόεδροι τοπικών συλλόγων ενημέρωσαν τον ΠΦΣ ότι λαμβάνουν ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για περικοπές συνταγών που αφορούν τον Ιανουάριο 2017 λόγω λαθών που διαπιστώνονται κατά τον έλεγχο.

«Όμως αυτό είναι απαράδεκτο» σημειώνει ο ΠΦΣ, δεδομένου ότι «στις συζητήσεις μας συμφωνήσαμε να μην γίνει καμιά περικοπή για τους πρώτους μήνες εφαρμογής της συμβάσεως, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε την περίοδο εκείνη το e-dapy προμηθευτών».

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ είχε δώσει και σχετική παράταση στις ηλεκτρονικές συνταγές. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά: ΕΟΠΥΥ: Παράταση στις ηλεκτρονικές συνταγές για αναλώσιμα διαβήτη!”

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση συνέχιση της διαδικασίας πληρωμής, χωρίς την περικοπή οποιαδήποτε συνταγής αναλωσίμων που αφορά σε πρώτη φάση τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προειδοποιεί ότι θα προβεί άμεσα στην καταγγελία της από 02.01.2017 μεταξύ τους συμβάσεως σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. iii αυτής λόγω παραβάσεως των όρων της συμφωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button