ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τετ α τετ Νοσοκομειακών γιατρών με τον υπ.Υγείας τη Δευτέρα! Τι θα συζητηθεί για τις αλλαγές στις ειδικότητες

Συγκεκριμένα έχει σχεδιασθεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) όπου ο κλάδος θα θέσει μια σειρά από ζητήματα.

Μεταξύ αυτών θα είναι και οι αλλαγές στις ειδικότητες που έχουν σχεδιασθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα τεθεί τις επόμενες ημέρες προς δημόσια διαβούλευση. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τις αλλαγές στις ειδικότητες: “Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ”

Ήδη πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν και θεωρούν πως το ΚΕΣΥ έχει σχεδιάσει αλλαγές στην εκπαίδευση των νέων γιατρών προκειμένου να εξυπηρετήσει το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο.

Μάλιστα οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν, όπως τονίζει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, ότι ενώ ο υπουργός Υγείας μέχρι πέρυσι διαβεβαίωνε ότι δε θα προωθηθούν αλλαγές στις ειδικότητες χωρίς να συμφωνούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, τελικώς οι αλλαγές έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώ ετοιμάζεται η προώθηση τους μέσω του πολυνομοσχεδίου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί όμως εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους και για τις αλλαγές στις επιστημονικές εταιρείες. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Τα πάνω κάτω στις επιστημονικές εταιρείες φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι αλλαγές”

Σημειώνει ενδεικτικά η ΑΡΣΙ: “Ο Καθηγητής και Πρόεδρος του ΚΕΣΥ κ. Μάρκου ισχυρίζεται δημόσια πως όχι μόνο τελικό πόρισμα του ΚΕΣΥ υπάρχει, αλλά ήδη επίκειται η νομοθέτησή του από το υπουργείο Υγείας.

Ο νόμος θα προβλέπει σύμφωνα με τον κ. Μάρκου την απαράδεκτη ρύθμιση για τις τελικές εξετάσεις ειδικότητας, καθώς και α λα καρτ ρυθμίσεις εξυπηρέτησης των μελών της γνωστής μεγαλοκαθηγητικής παρέας για αναδιάταξη ιατρικών ειδικοτήτων και ιατρικών επιστημονικών εταιρειών σύμφωνα με τα γούστα τους”.

Προς τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για το πολυνομοσχέδιο έως το τέλος Μαΐου, ώστε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να έχει ψηφιστεί στη Βουλή.

Τη Δευτέρα πάντως 7 Μαίου οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αναμένεται να θέσουν όλες τις αντιρρήσεις τους στον υπουργό Υγείας ζητώντας άμεσες απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νομοσχέδιο «σκούπα» για τα Νοσοκομεία! Τι αλλάζει

Ποιοι θα μπορούν να διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια μετά τις αλλαγές του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button