Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

Την επανακυκλοφορία της Κετουξιμάμπης στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε η Merck Serono!

Αισιόδοξα είναι  τα νέα για τους πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου, ασθενείς με μη μεταλλαγμένους όγκους  και ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, καθώς ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck Serono, ανακοίνωσε την εκ νέου διάθεση στην ελληνική αγορά της κετουξιμάμπης.

 

Η κετουξιμάμπη (cetuximab) είναι η μοναδική στοχευμένη βιολογική θεραπεία στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, η οποία έχει αποδεδειγμένο όφελος στη συνολική επιβίωση των ασθενών.

Οι συχνότερες περιοχές εμφάνισης αυτού του καρκίνου είναι το στόμα σε ποσοστό 43%, ο στοματοφάρυγγας σε ποσοστό 33% και ο λάρυγγας σε ποσοστό 24%.

 

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατα δεδομένα, η χορήγηση κετουξιμάμπης (cetuximab) στο μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου, παρατείνει τη διάμεση επιβίωση των ασθενών με μη μεταλλαγμένους RAS όγκους για διάστημα περισσότερο από 30 μήνες.

 

Πρόκειται για μία από τις πλέον κοινές κακοήθειες στον κόσμο και για τον συχνότερο καρκίνο του πεπτικού συστήματος, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο Δρ. Παύλος Παπακώστας, Ογκολόγος- Παθολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» επισημαίνοντας ότι «Η εξατομίκευση της θεραπείας με βάση τη μετάλλαξη ή μη μετάλλαξη του γονιδίου RAS, προσφέρει στους ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με χαμηλότερη τοξικότητα.

 

Από την πλευρά της η Δρ. Αμάντα Ψυρρή, Ογκολόγος – Παθολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας-Ογκολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Yale University ΗΠΑ, τόνισε: «Η κετουξιμάμπη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των ιατρών για την αντιμετώπιση του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εμφανίζει αυξημένη επίπτωση και ειδικότερα στις γυναίκες».

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck, υπεύθυνος για τις αγορές Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε: «Η διάθεση της κετουξιμάμπης στην ελληνική αγορά συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών με τους συγκεκριμένους τύπους καρκίνου και ενισχύειτη δέσμευση της εταιρείας μας στην Ογκολογία».

 

Η κετουξιμάμπη (cetuximab) διατίθεται αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση και αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button