ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Τι έρχεται μετά τη Novartis! Νέος φάκελος «φωτιά»

Καιρό αναμένεται να κρατήσει όπως φαίνεται η υπόθεση με τα φάρμακα την οποία δηλώνει ότι θέλει να «καθαρίσει» η κυβέρνηση.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως μόλις βγουν στη δημοσιότητα τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία για τη Novartis μέσω της περαιτέρω έρευνας, σειρά θα έχουν κι άλλες εταιρείες.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr ανέφεραν πως ήδη συμπληρώνεται με νέα δεδομένα ο φάκελος που έχει ανοίξει για μεγάλη εταιρεία εδώ και περίπου τρία χρόνια. Κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει ούτε λίγο ούτε πολύ και ο αν.υπουργός υγείας Π.Πολάκης.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται εκτός των άλλων να δωροδοκούσε γιατρούς μέσω μελετών που υποτίθεται ότι πραγματοποιούσαν στο ιδιωτικό τους ιατρείο για φάρμακά της τα οποία κυκλοφορούν όμως εδώ και χρόνια στην αγορά.

Τα νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές – λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– σχετίζονται με νέες μεθόδους παράτυπης προώθησης φαρμακευτικών σκευασμάτων, σκευάσματα τα οποία μάλιστα καλύπτουν ασθένειες οι οποίες αφορούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να ξεκινήσει και άλλος παράλληλος έλεγχος στα οικονομικά γιατρών, όπως άλλωστε γίνεται και με την υπόθεση Novartis. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Υπόθεση Novartis: Φύλλο και φτερό τα οικονομικά 4000 γιατρών! Τι θα ελέγξουν οι αρχές»

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν οι αρχές- αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr είναι και οι σχέσεις της συγκεκριμένης εταιρείας με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ όμως η υπόθεση Novartis συνεχίζει να προκαλεί πολιτικούς τριγμούς μετά και την μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Και βέβαια όσο υπάρχουν εξελίξεις τέτοιου τύπου, η κυβέρνηση προτίθεται να κρατήσει ψηλά το θέμα της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας καθώς τα κυβερνητικά στελέχη κρίνουν ότι έχει απήχηση στην κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται ο πόλεμος για την υπόθεση Novartis! Σαμαράς μηνύει Τσίπρα

Έρχεται έλεγχος σε όλη την αγορά φαρμάκου! Όλες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Ξεκίνησε ο άγριος πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα τρία πρόσωπα «κλειδιά»

Αν. Ξανθός: Τι θα κάνω με τα φάρμακα! Όλες οι δηλώσεις του μετά το Novartis-gate

Τι δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντός για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button