ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι αλλάζει στις επιστημονικές εκδηλώσεις και τις ημερίδες από 1η Αυγούστου! Νέα εγκύκλιος ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με νέα εγκύκλιό του τροποποιεί τον τρόπο που θα διοργανώνονται, θα δηλώνονται αλλά και θα επιχορηγούνται οι επιστημονικές εκδηλώσεις και οι ημερίδες.

Ειδικότερα ορίζονται νέες ημερομηνίες που θα μπορούν να δηλώνονται διάφορες εκδηλώσεις στον ΕΟΦ από επιστημονικές εταιρείες, ορίζονται νέα ποσά για χορηγίες ενώ μεταξύ άλλων δε θα επιτρέπεται πλέον η υπέρβαση 25% στο κόστος μιας εκδήλωσης.

Πάντως σύντομα δε θα αλλάξουν μόνο αυτές οι παράμετροι για επιστημονικές εκδηλώσεις αλλά όλος ο τρόπος διοργάνωσης των ιατρικών συνεδρίων. Δείτε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές: “Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες και τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες”

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που έχει προαναγγείλει τις συγκεκριμένες αλλαγές, προτίθεται να προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο στο Φθινόπωρο με καθυστέρηση αρκετών μηνών.

Δείτε παρακάτω τι προβλέπουν οι αλλαγές που κάνει ο ΕΟΦ από 1η Αυγούστου στις επιστημονικές εκδηλώσεις:

“Ενημέρωση για αλλαγές στην ισχύουσα Εγκύκλιο αναφορικά με τις Επιστημονικές Εκδηλώσεις

-Οι εν λόγω αλλαγές θα ισχύσουν από 1-8-2018

-Αιτήματα Τροποποίησης/Ακύρωσης Επιστημονικών Εκδηλώσεων, θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον επιστ. φορέα/ εταιρεία προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, το αργότερο 10 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία της επιστ. εκδήλωσης. Στο πεδίο με τα σχόλια θα πρέπει να αναφέρεται σε τι αφορά η τροποποίηση του αιτήματος.

Οι τροποποιήσεις των επιστημονικών εκδηλώσεων από τους επιστ. φορείς / εταιρείες θα πρέπει να γίνονται εγκαίρως, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή συμμετοχή των ΕΥ σε αυτές.

-Αναφορικά με αιτήματα συμμετοχών ΕΥ, οι ίδιες οι εταιρείες αρμοδιότητας ΕΟΦ έχουν την δυνατότητα ακύρωσης όλου αιτήματος ή μεμονωμένης συμμετοχής ΕΥ/ αντικατάστασης/ τροποποίησης στοιχείων / προσθήκης εξαίρεσης , το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

-Καταργείται ο χρονικός περιορισμός αρχικής υποβολής αιτημάτων διοργάνωσης εκδήλωσης των μηνών Ιαν-Απρ-Ιουλ-Οκτ και διατηρείται αυστηρά ο περιορισμός υποβολής τουλάχιστον των 2μηνών πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

-Αναφορικά με την κατάθεση απολογιστικών στοιχείων επιστημονικών εκδηλώσεων 2017 που εκκρεμούν να απολογισθούν, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 10/9/2018 για αυτό το σκοπό.

-Γενικότερα, τα απολογιστικά στοιχεία διοργάνωσης εκδήλωσης & αιτημάτων συμμετοχών ΕΥ θα κατατίθενται εντός του τρέχοντος έτους του συνεδρίου και μέχρι 1/6/ του επόμενου έτους.

-Αναφορικά με τις χορηγίες για
Ημερίδες: ανέρχονται σε χορηγία έως 5.000€, ανά εταιρεία/χορηγό και για
Επιστημονικές εκδηλώσεις >8 ωρών: σε χορηγία έως 15.000€, ανά εταιρεία/χορηγό.

-Προϋπολογιστικά και Απολογιστικά στα αιτήματα διοργάνωσης εκδήλωσης θα δηλώνονται μόνο τα συνολικά ποσά των προϋπολογισμών & απολογισμών και τα αντίστοιχα ποσά χορηγιών.

-Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε υποβολή αιτήματος διοργάνωσης εκδήλωσης/ συμμετοχής ΕΥ / απολογιστικών στοιχείων γίνεται μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζονται από την σχετική εγκύκλιο.

Ως εκ τούτου, τυχόν ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και κατάθεσης έντυπου εγγράφου στο πρωτόκολλο του ΕΟΦ δεν αξιολογείται και δεν λαμβάνεται υπόψη.
oΕγκύκλιος: 3.Κανονισμοί: δεν ισχύει το περιθώριο υπέρβασης του προϋπολογισμού κατά 25%”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πάνω κάτω στις επιστημονικές εταιρείες φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι αλλαγές

Πως θα «κουρευτούν» τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Ριζικές αλλαγές στις ειδικότητες! Δείτε όλη την υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button