ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι αλλάζει στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια συνάντησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επεσήμανε ότι θα αλλάξουν οι συμβάσεις αλλά και ο τρόπος πληρωμής των γιατρών.

Τις σαρωτικές αλλαγές είχε προαναγγείλλει άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει: Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σαρωτικές αλλαγές σε αμοιβές και επισκέψεις! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας”

Όπως προκύπτει σύμφωνα με την ΠΟΣΚΕ:

-Οι νέες συμβάσεις είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας τους. Για τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς προτείνεται για τις μεν πράξεις να παραμείνει το καθεστώς της κατά πράξη και περίπτωση με τον κλειστό προϋπολογισμό που όμως έχει διαχωριστεί σε επιμέρους κωδικούς (δηλαδή θα είναι διαφορετικός για υπερηχογραφήματα, βιοπαθολογικές εξετάσεις, αξονικές, μαγνητικές κλπ) και βάσει αυτών θα προσδιορίζεται το Clawback.
Το Rebate παραμένει στο ίδιο πλάισιο και όπως ισχύει σήμερα.

-Για τις ιατρικές επισκέψεις μελετάνε σύστημα με ευέλικτες συμβάσεις ωραρίου και ανάλογη αμοιβή.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε και με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι αλλαγές στις συμβάσεις.

Όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του κλάδου θα υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια στις συμβάσεις πάγιας αντιμισθίας και κατά πράξης αμοιβής, βάσει προκαθορισμένου ραντεβού και συγκεκριμένου ωραρίου, με ευέλικτους όρους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button