ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι αλλάζει στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Κέντρα Υγείας με το Νομοσχέδιο “σκούπα” του υπ.Υγείας

Πρόκειται για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο ώστε τον Οκτώβριο να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ένα από τα κυρίαρχα κεφάλαια που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο “σκούπα”, το οποίο να σημειωθεί ότι έχει συνταχθεί με την επιμέλεια του Γ.Γ. Γιώργου Γιαννόπουλου και βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αν.Ξανθού, αφορά στις Υγειονομικές Περιφέρειες που φέρνουν όμως αλλαγές και στα Κέντρα Υγείας. Δείτε ΕΔΩ τι αλλάζει με το νομοσχέδιο γενικά στο ΕΣΥ: “Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία με το νομοσχέδιο «σκούπα” από Σεπτέμβριο! Τι αλλάζει”

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr αυξάνονται οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) από επτά (7) που είναι σήμερα σε εννέα (9), γεγονός που κρίθηκε απαραίτητο με βάση τις γεωγραφικές ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα.

Ταυτόχρονα οι ΥΠΕ αποκτούν πλαίσιο Οργανισμών και αναλαμβάνουν πλήρως τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Κέντρων Ψυχικής Υγείας.

Έτσι θα χειρίζονται και τις προσλήψεις που θα γίνονται στα Κέντρα Υγείας τα οποία σήμερα είναι εξαρτώμενα από τα Νοσοκομεία στα οποία υπάγονται και μέσω των Με το νομοσχέδιο τα Κέντρα Υγείας γίνονται αποκεντρωμένες αυτόνομες μονάδες των ΥΠΕ, με δική τους στελέχωση.

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα είναι αυτές που θα καθορίζουν την κάθε λεπτομέρεια, τις απαιτούμενες ειδικότητες των εργαζομένων σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Επίσης οι ΥΠΕ θα διαθέτουν δικό τους ξεχωριστό κονδύλι τόσο για προσλήψεις όσο και για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας, τονίζουν πηγές του HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πως θα διαμορφώνονται οι οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία με το νέο νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Τι αλλάζει

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα Νοσοκομεία, Οργανισμούς και Περιφέρειες με νομοσχέδιο «σκούπα” από Σεπτέμβριο! Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Ποιοι θα μπορούν να διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια μετά τις αλλαγές του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button