ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι αλλάζει στις χορηγίες συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων! Νέα εγκύκλιος ΕΟΦ

Όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός, από 17 Σεπτεμβρίου ξεκινά να εφαρμόζονται αλλαγές στις χορηγίες τόσο των συνεδρίων όσο και των επιστημονικών Εκδηλώσεων.

Ο ΕΟΦ οριοθέτησε νέα χρηματικά ποσά που αποτελούν το όριο για τις χορηγίες, μία αλλαγή που επρόκειτο να υιοθετηθεί από τον Αύγουστο, αλλά λόγω καλοκαιρινής ραστώνης ξεκίνησε από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΦ οι εταιρείες χορηγοί όπως οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να δώσουν σε ημερίδες μέχρι 5.000€, ενώ για Επιστημονικές εκδηλώσεις >8 ωρών: έως 15.000€.
Δείτε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί αλλά εφαρμόζονται από τώρα: “Τι αλλάζει στις επιστημονικές εκδηλώσεις και τις ημερίδες από 1η Αυγούστου! Νέα εγκύκλιος ΕΟΦ”

Αναλυτικότερα η εγκύκλιος του ΕΟΦ αναφέρει:

-Αιτήματα Τροποποίησης/Ακύρωσης Επιστημονικών Εκδηλώσεων, θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον επιστ. φορέα/ εταιρεία προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, το αργότερο 10 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία της επιστ. εκδήλωσης. Στο πεδίο με τα σχόλια θα πρέπει να αναφέρεται σε τι αφορά η τροποποίηση του αιτήματος.

-Οι τροποποιήσεις των επιστημονικών εκδηλώσεων από τους επιστ. φορείς / εταιρείες θα πρέπει να γίνονται εγκαίρως, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή συμμετοχή των ΕΥ σε αυτές.

-Αναφορικά με αιτήματα συμμετοχών ΕΥ, οι ίδιες οι εταιρείες αρμοδιότητας ΕΟΦ έχουν την δυνατότητα ακύρωσης όλου αιτήματος ή μεμονωμένης συμμετοχής ΕΥ/ αντικατάστασης/ τροποποίησης στοιχείων / προσθήκης εξαίρεσης , το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

-Καταργείται ο χρονικός περιορισμός αρχικής υποβολής αιτημάτων διοργάνωσης εκδήλωσης των μηνών Ιαν-Απρ-Ιουλ-Οκτ και διατηρείται αυστηρά ο περιορισμός υποβολής τουλάχιστον των 2μηνών πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

-Γενικότερα, τα απολογιστικά στοιχεία διοργάνωσης εκδήλωσης & αιτημάτων συμμετοχών ΕΥ θα κατατίθενται εντός του τρέχοντος έτους του συνεδρίου και μέχρι 1/6/ του επόμενου έτους.

-Αναφορικά με τις χορηγίες για

Ημερίδες: ανέρχονται σε χορηγία έως 5.000€, ανά εταιρεία/χορηγό και για
Επιστημονικές εκδηλώσεις >8 ωρών: σε χορηγία έως 15.000€, ανά εταιρεία/χορηγό.

-Προϋπολογιστικά και Απολογιστικά στα αιτήματα διοργάνωσης εκδήλωσης θα δηλώνονται μόνο τα συνολικά ποσά των προϋπολογισμών & απολογισμών και τα αντίστοιχα ποσά χορηγιών.

-Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε υποβολή αιτήματος διοργάνωσης εκδήλωσης/ συμμετοχής ΕΥ / απολογιστικών στοιχείων γίνεται μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζονται από την σχετική εγκύκλιο.

Ως εκ τούτου, τυχόν ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και κατάθεσης έντυπου εγγράφου στο πρωτόκολλο του ΕΟΦ δεν αξιολογείται και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Εγκύκλιος: Κανονισμοί: δεν ισχύει το περιθώριο υπέρβασης του προϋπολογισμού κατά 25%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πάνω κάτω στις επιστημονικές εταιρείες φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι αλλαγές

Πως θα “κουρευτούν” τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Ριζικές αλλαγές στις ειδικότητες! Δείτε όλη την υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button