ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι αλλαγές έρχονται από τον Σεπτέμβριο στο ΕΣΥ- Οι νέες προετοιμασίες για τον κορονοϊό

Με δύο βασικές ενέργειες- σε Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας αλλά και στα Νοσοκομεία- θα επιχειρήσει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο να αλλάξει το ΕΣΥ, ώστε να είναι έτοιμο και για ένα πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Ήδη προετοιμάζεται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας με το οποίο θα επιδιωχθεί να προετοιμασθούν οι μικρότερες Μονάδες όπως τα κέντρα υγείας, ώστε οι πολίτες να προσφεύγουν πρώτα εκεί πριν φθάσουν στο Νοσοκομείο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Υπουργείο Υγείας: Τι προβλέπει το σχέδιο για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- Όλες οι αλλαγές»

Τα επείγοντα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Στόχος να χτιστεί από την αρχή μία νέα Πρωτοβάθμια που θα μπορέσει να συγκρατήσει τους ασθενείς μακριά από τα νοσοκομεία τα οποία άρχισαν και πάλι να παρουσιάζουν συνωστισμό μετά τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Τα νοσοκομεία

Από την άλλη η κυβέρνηση διά του υπουργείου Υγείας επιδιώκει επίσης να αλλάξει τα δημόσια νοσοκομεία, ώστε αυτά να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη νέα εποχή και στις νέες συνήθειες που έφερε η πανδημία.

Άλλωστε βασικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Ούτε κτιριακού χαρακτήρα σε τέτοιο βαθμό που να αλλάξει η εικόνα αλλά ούτε και σε επίπεδο προσωπικού. Εξαιρούνται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δημιουργήθηκαν εν μέσω επιδημίας κυρίως από δωρεές.

Με το νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Νοσοκομείων και τη δημιουργία του ειδικού Οργανισμού για τους ελέγχους, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να φέρει την ποιότητα στο ΕΣΥ αλλά και την αξιολόγηση. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση: «Υπουργείο Υγείας: Πως θα γίνεται η αξιολόγηση των νοσοκομείων- Τα μπόνους και οι ποινές- Όλο το Νομοσχέδιο»

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα μετά τις πιθανές αλλαγές που θα προστεθούν από ενδεχόμενες παρατηρήσεις εμπλεκόμενων φορέων.

Πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι δύο βασικές αλλαγές στο σύστημα υγείας επισπεύδονται με εντολή Μαξίμου, καθώς ο τομέας της Υγείας κρίνεται ως βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση μετά την κρίση με τον κορονοϊό. Γι αυτό άλλωστε και τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να «πέσουν» στο ΕΣΥ εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του, τόσο από εθνικούς πόρους όσο και από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button