ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι απαντά η Novartis μετά το νέο άνοιγμα της υπόθεσης και τα περί δωροδοκίας 10 πολιτικών προσώπων!

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει για άλλη μια φορά η υπόθεση Novartis αφού η δικογραφία αναμένεται να διαβιβασθεί στη Βουλή και με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τις δικαστικές αρχές περιλαμβάνει 10 πολιτικά πρόσωπα.

Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται: «Στη Βουλή ο καυτός φάκελος Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα των πολιτικών»

Το HealthReport.gr επικοινώνησε με την εταιρεία Novartis η οποία φέρεται να δωροδοκούσε εκτός από γιατρούς και πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να λάβουν ευνοϊκές τιμές τα φάρμακά της.

Η Novartis αναφέρει:
«Eχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή την στιγμή.»
​​​​​​​​​​

Στην υπόθεση πάντως φέρονται να εμπλέκονται εκτός των άλλων πρώην υπουργοί οι οποίοι με βάση τη δικογραφία φαίνεται ότι είχαν υπογράψει ευνοικές ρυθμίσεις για φάρμακα της πολυεθνικής εταιρείας.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως τα περισσότερα αδικήματα φαίνεται να έχουν παραγραφεί με βάση τα περί ευθύνης υπουργών καθώς στιες περιπτώσεις αυτές καταμετρώνται οι κοινοβουλευτικές  θητείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τους 12 υπουργούς Υγείας από το 1997-2014 που θα ελέγξει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία!

Τι δηλώνει ο καθηγητής Ν.Μανιαδάκης για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button