ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι απαντά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην αποκάλυψη του HealthReport.gr για σπατάλες με φάρμακα!

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr εδώ και περίπου 8 μήνες, οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ Φθιώτιδας, είχαν καταγγείλει τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς στη Διοίκηση αλλά και στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού που είναι αρμόδιος πειθαρχικού, ότι υπάρχουν υποψίες για «μη νόμιμες χρεώσεις ιδιωτικού φαρμακείου προς τον Οργανισμό».

Οι καταγγέλλοντες έχουν περιλάβει τις υποψίες τους σε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένα ζευγάρι, εκ των οποίων η μία είναι προϊσταμένη φαρμακευτικού τμήματος ενώ ο άνδρας της διατηρούσε φαρμακείο. Τόσο το έγγραφο όσο και την όλη υπόθεση αποκάλυψε το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: «Επί 8 μήνες στο συρτάρι καταγγελίες για σπατάλες με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ!»

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος απαντώντας στο ρεπορτάζ του HealthReport.gr επισημαίνει ότι δε διέθετε τα απαραίτητα στοιχεία από τους καταγγέλλοντες για να προχωρήσει την πειθαρχική διαδικασία.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Χωρίς στοιχεία ατράνταχτα δεν στοιχειοθετείται πειθαρχική διαδικασία.
Tα αδιάσειστα στοιχεία οφείλει να τα προσκομίσει στην διοίκηση ο καταγγέλλων, για να διαταχθεί πειθαρχική διερεύνηση μιας υπόθεσης».

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επί 8 μήνες στο συρτάρι καταγγελίες για σπατάλες με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ!

Στρατιές συμβούλων στον ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει νέα διάταξη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button