ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι απαντά ο Π.Κουρουμπλής στις κατηγορίες ότι δεν εξέδωσε Δελτίο Τιμών Φαρμάκων! Προτείνει εισαγγελική έρευνα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή στο χώρο της Υγείας, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. Είχε προηγηθεί άγρια κόντρα για τα φάρμακα και όχι μόνο μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Σκοτωμός στη Βουλή μεταξύ Πολάκη- Άδωνι! Όλο το παρασκήνιο”

Ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας στη θέση της ΝΔ ότι εξαιρέθηκε από τη διερεύνηση η περίοδος κατά την οποία διετέλεσε Γ.Γ. Πρόνοιας, τόνισε ότι δεν ήταν Γραμματέας Υγείας, αλλά Γραμματέας Πρόνοιας και προφανώς όσοι υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη άποψη δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί το υπουργείο Υγείας.

Όπως σημείωσε, αν είχε ερωτηθεί για την περίοδο που πρέπει να διερευνηθεί θα είχε δεχτεί να ερευνηθεί το διάστημα της θητείας του στη Γραμματεία Πρόνοιας, «γιατί πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει πού πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε το Σωματείο Αλληλεγγύης της αείμνηστης μητέρας του για το Μαρίκειο. Αφού θέλουν ανταρτοπόλεμο να ξέρουν ότι εγώ είμαι από μια περιοχή του ιστορικού Βάλτου που ξέρουμε καλά τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι κανένας Έλληνας δεν αμφισβητεί ότι στην Υγεία έγιναν τα μεγάλα πάρτι, με τις υπερτιμολογήσεις από το 2007 και μετά, «τις οποίες νομιμοποίησε δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ τον Ιούλιο του 2010 και όταν δήλωσα ότι δε θα ψηφίσω με αντικατέστησε το κόμμα μου».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες φαρμάκων αδιάθετες στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, τα οποία αγοράστηκαν χωρίς την πρόβλεψη να επιστραφούν όταν θα πλησίαζε η λήξη τους και γι΄ αυτό υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Είπε ακόμα ότι πρέπει να ερευνηθεί αν οι πολυεθνικές των φαρμάκων επέστρεψαν ποτέ χρήματα στα Ταμεία για τις αγορές των φαρμάκων όπως προέβλεπε ο νόμος του 2006.

Σημείωσε ότι επί ημερών του στο Υπουργείο Υγείας δόθηκαν δέκα εντολές για έλεγχο σε όλους τους φορείς του υπουργείου.
Παράλληλα κατήγγειλε διασπάθιση χρήματος στο Ωνάσειο Νοσοκομείο με αγορές για μπαλονάκια σε τριπλάσιες τιμές από ό,τι σε άλλα νοσοκομεία.

Εκτός των άλλων ο κ.Κουρουμπλής διέψευσε ότι δεν έγινε τιμολόγηση των φαρμάκων, όταν ήταν υπουργός Υγείας. Είπε ότι καθυστέρησε κάπως η τιμολόγηση γιατί η τρόικα ζητούσε να καταργηθεί το όριο των 12 ευρώ, μια προσπάθεια προστασίας «που οφείλω να αναγνωρίσω ότι είχε κάνει ο κ. Γεωργιάδης».

Εξήγησε ότι την υπουργική απόφαση η τρόικα την ήλεγξε τον Αύγουστο, όταν καταργήθηκε η προστασία χαμηλότερης τιμής των 12 ευρώ για τα γενόσημα φάρμακα.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε μάλιστα εισαγγελική έρευνα για το θέμα. «Εάν νομίζετε πως υπάρχει κάποιο κενό σε αυτό το θέμα στείλτε το στον εισαγγελέα και εγώ να παραιτηθώ από κάθε ασυλία, αν θεωρείτε ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε.

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας επί προσωπικού στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ζήτησε να κατατεθεί το έγγραφο που επικαλέστηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου Τζουζέπε Καρόνε έλεγξε το σχέδιο του δελτίου τιμών φαρμάκων, στις 20 Αυγούστου του 2015.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «H Ν.Δ. λέει να ελεγχθούν όλα. Δεν πρέπει όμως να ελεγχθεί και αυτό που είπε προηγουμένως ο κ. Κουρουμπλής ότι, στις 20 Αυγούστου 2015, ο κ. Καρόνε έλεγξε το δελτίο τιμών, το οποίο δεν βγήκε ποτέ; Αυτό να μην ελεγχθεί; Αυτό στέλνει φυλακή τον κ. Ξανθό».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button