ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι απαντά ο υπ.Υγείας για τις ΤΟΜΥ: Πάνω από 19.300 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον! Επίθεση στον Γ.Πατούλη

Σκληρή επίθεση εξαπολύει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη με αφορμή το περιορισμένο ενδιαφέρον για προσλήψεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) από τους γιατρούς.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ με αφορμή το περιορισμένο ενδιαφέρον των γιατρών για πρόσληψη στις νέες ΤΟΜΥ, γνωστοποίησε τον μικρό αριθμό των γιατρών που εκδήλωσνα ενδιαφέρον , επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και πόσοι κατέθεσαν αίτηση: «ΙΣΑ: Οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στη νέα Πρωτοβάθμια! Πόσοι κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ στην Αθήνα»

Ωστόσο όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην Προκήρυξη: «εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 19.300 άτομα, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για υποβολή αιτήσεων από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών».

Να σημειωθεί ότι από τις 2.868 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι 956 θέσεις αφορούν σε ιατρούς Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και σε έλλειψη αυτών σε ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας, ενώ 239 θέσεις αφορούν σε γιατρούς Ειδικότητας Παιδιατρικής.

Άγρια επίθεση Ξανθού στον Πατούλη

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επιτίθεται στον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τον Γενάρη του 2015 ο κ. Πατούλης, προεξοφλεί την κατάρρευση του συστήματος υγείας και ζητά την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Αντίστοιχη μοίρα «προφητεύει» εσχάτως και για την παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παρέμβαση που αμέσως μετά την θεσμική της καθιέρωση, με την ψήφιση του σχετικού νόμου 4486/2017, τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης με την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 2.868 ατόμων, που θα στελεχώσουν τις πρώτες ΤΟΜΥ».

Κατά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η παράταση για τις αιτήσεις για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ δόθηκε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Παρατείνεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!»

Όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας: «Η παράταση συνεπώς των αιτήσεων μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια κα αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας».

Και καταλήγει μεταξύ άλλων κατά του Γ.Πατούλη: «Ο κ. Πατούλης και όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας ας μην σπεύδουν να προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Αυτή θα προχωρήσει γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΑ: Οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στη νέα Πρωτοβάθμια! Πόσοι κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ στην Αθήνα

Προς παράταση η προκήρυξη για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες

Πως θα αμείβονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον Φθινόπωρο! Τι φέρνουν οι ΤΟΜΥ

Γενικοί Γιατροί στις ΤΟΜΥ αλλά με άγνωστες συμβάσεις! Τι λέει ο κλάδος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button