Ειδήσεις Υγείας

Τι αποκαλύπτουν οι… τρίχες για την υγεία μας;

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αρκούν λίγες τρίχες μας, για να δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την υγεία μας. Όπως αποκαλύπτει μεταξύ άλλων η καρδιολόγος, Διευθύντρια στη Nanomed Lifestyle Clinic, Υπεύθυνη Νανοϊατρικής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ, Δρ. Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, τα μαλλιά μας είναι ένας καταπληκτικός, σχεδόν άφθαρτος, βιο-δείκτης που μεταφέρει πολλές προσωπικές πληροφορίες σε ένα κβαντικό επιγενετικό επίπεδο. Αρκεί λοιπόν ένα μικρό δείγμα, λίγες τρίχες μας για να χαρτογραφηθούν περισσότεροι από 800 βασικοί δείκτες ευεξίας, τοξινών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κα.

Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος «σκαναρίσματος» του ανθρώπινου οργανισμού, χάρις στην επιγενετική, με στόχο να γίνουν μετρήσεις όσον αφορά, στην επίδραση, που έχουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες στο DNA μας σημειώνει η κ. Καραγκιοζάκη και εξηγεί «Τα στοιχεία που συλλέγονται από την τρίχα (η οποία είναι ένας ζωντανός οργανισμός) στέλνονται σε κέντρο στην Γερμανία και με την χρήση υπερυπολογιστών, οι οποίοι έχουν χαρτογραφήσει 800 δείκτες ευεξίας και υγείας, συγκρίνονται με το ιδανικό.

Έτσι τα συμπεράσματα αφορούν πάντα τον συγκεκριμένο ασθενή, ο οποίος μπορεί να είναι πχ. περισσότερο ευαίσθητος σε μια μορφή ακτινοβολίας από ότι σε μια άλλη (πχ ακτινοβολία κινητού σε σχέση με την ακτινοβολία της τηλεόρασης).

Σε κάθε περίπτωση η εξέταση είναι προληπτική και με όλες τις μετρήσεις που γίνονται (πχ σε τοξίνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες), προτείνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας 90 ημερών, που ακολουθεί ο ασθενής. Το πρόγραμμα συνήθως αφορά συστάσεις στη διατροφή του, αλλά και γενικότερα στο τρόπο διαβίωσής του (Life Style)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε θέλει εγχείρηση ο προστάτης;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button