ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Τι δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κ.Φρουζής μετά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση!

Διαψεύδει κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis περί παράνομης δραστηριότητας, υπόθεση η οποία να σημειωθεί ότι χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών από στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Κώστας Φρουζής δηλώνει ότι όσα διακινήθηκαν τις τελευταίες ώρες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ενώ μιλά για προχειρότητα με την οποία διατυπώθηκαν οι κατηγορίες ακόμη και σε επίσημα έγγραφα. Δείτε ΕΔΩ πως δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση: “Στη Βουλή ο καυτός φάκελος Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα των πολιτικών”

Ταυτόχρονα δηλώνει ότι ουδέποτε κλήθηκε μέχρι σήμερα να εισφέρει στην έρευνα της υπόθεσης, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την αποκατάσταση του ονόματος του.

Η δήλωση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas έχει ως εξής:

“Με αφορμή την ανάμειξη του ονόματός μου στο φερόμενο ως “σκάνδαλο NOVARTIS“, δηλώνω τα ακόλουθα:

Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της εταιρείας NOVARTIS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, θυγατρικής της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής, από το έτος 2007 έως το έτος 2015, οπότε αποχώρησα οικειοθελώς, με καθήκον, κατά κύριο λόγο, την εκπροσώπηση της εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας επί τρία έτη αντιστοίχως.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ’ όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρεία ουδέποτε συμμετείχα καθοιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου.

Τα όσα αντίθετα κυκλοφορούν σε επίπεδο δημοσιογραφικών πληροφοριών ή διατυπώνονται σε επίσημα έγγραφα, με προχειρότητα που προκαλεί εντύπωση, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Όλα τα ανωτέρω θα αποδείξω ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών Αρχών, από τις οποίες, παραδόξως, ουδέποτε κλήθηκα μέχρι σήμερα να εισφέρω οτιδήποτε θα βοηθούσε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να λάβω νομίμως γνώση της δικογραφίας, η οποία κατά τρόπο νομικά και ηθικά επιλήψιμο έχει διαρρεύσει, προκειμένου κι εγώ να πληροφορηθώ την εις βάρος μου κατηγορία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταπέσει.

Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που ήδη έχω υποστεί από την ανάμειξη του ονόματός μου στην εν λόγω υπόθεση, εις βάρος όλων όσοι, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, συνέβαλαν στην πρόκλησή της.

Κωνσταντίνος Φρουζής”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απαντά η Novartis μετά το νέο άνοιγμα της υπόθεσης και τα περί δωροδοκίας 10 πολιτικών προσώπων!

Δείτε τους 12 υπουργούς Υγείας από το 1997-2014 που θα ελέγξει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button