ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι δηλώνει ο υπ. Υγείας για την απόφαση του να μην επικυρώσει τις εκλογές του ΠΙΣ

Αρχική > Άρθρα > Τι δηλώνει ο υπ. Υγείας για την απόφαση του να μην επικυρώσει τις εκλογές του ΠΙΣ

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στον ιατρικό κόσμο η μη επικυρώσει των εκλογών του ΠΙΣ,  ο αρμόδιος υπουργός με δηλώσεις του προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση του.

Συγκεκριμένα αφού επισημαίνει ότι η νομιμότητα της διαδικασίας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ( 3-3-2019) αμφισβητήθηκε με ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι της παράταξης που κέρδισε την πλειοψηφία και όχι από προσκείμενους στην κυβέρνηση αναφέρει ότι υπήρξαν καταγγελίες για αλλοίωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας συγκεκριμένων υποψηφίων οι οποίες επιβεβαιώθηκαν.Διαβάστε ΕΔΩ τι απαντά ο ΠΙΣ στον υπουργό Υγείας: «ΠΙΣ: Δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών από τον υπ. Υγείας! Προσφυγή στη δικαιοσύνη»

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ανδρέα Ξανθού υπάρχουν αποφάσεις Ιατρικών Συλλόγων ( πχ. Πειραιά) που μιλούν για «σκιές» και ζητούν «αποκατάσταση της ομαλότητας», είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πολλών εκλεκτόρων από όλη την Ελλάδα και από όλες τις παρατάξεις ότι έγιναν ατασθαλίες και λαθροχειρία στις εκλογές, η διαβίβαση όλων των απαραίτητων πρωτότυπων εγγράφων στο Υπουργείο Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν πολλαπλές πλημμέλειες και παρατυπίες που πλήττουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας και, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια, αποφασίστηκε η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων και η επανάληψη των αρχαιρεσιών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι εκλογές θα επαναληφθούν με το ίδιο εκλεκτορικό σώμα και άρα με τους ίδιους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στις παρατάξεις.

Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου του ΠΙΣ για προσπάθεια φίμωσης του Ιατρικού συνδικαλισμού τονίζει ότι η μόνη διέξοδος σήμερα για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας των οργάνων του ΠΙΣ, είναι η επανάληψη των αρχαιρεσιών και η σύννομη συγκρότηση του νέου ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με βασικό επιχείρημα ότι ενώ όλες οι ψήφοι ξαναμετρήθηκαν, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν άλλαξε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσε η γαλάζια παράταξη στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλα τα αποτελέσματα

Καυτή περίοδος για το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλο το παρασκήνιο των εκλογών

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button