Ειδήσεις Υγείας

Τι δουλειά έχει ένας Έλληνας καθηγητής καρδιολογίας με τον Πάπα Φραγκίσκο;

Ο καθηγητής καρδιολογίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας όμως κ. Παναγιώτης Βάρδας έγινε ο πρώτος Έλληνας γιατρός, που συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η συνάντηση δεν έγινε στο Βατικανό αλλά στη Ρώμη στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στη οποία προΐστατο μέχρι πρόσφατα ο Έλληνας καθηγητής Π.Βάρδας.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη, όταν το προεδρείο της μεγαλύτερης επιστημονικής εταιρείας στον κόσμο, είχε εγκάρδια συνάντηση γνωριμίας με τον Ποντίφικα στη Ρώμη.

Παναγιώτης Βάρδας Πάπας Φραγκίσκος

Εκείνο που εξέπληξε τους συνομιλητές του – εκτός από την ταπεινοφροσύνη – ήταν το γεγονός ότι έδειξε να γνωρίζει σε βάθος τις ιατρικές και επιστημονικές εξελίξεις. Μάλιστα, ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για την προσφορά της καρδιολογίας στην ανθρωπότητα, λέγοντας ότι οι καρδιολόγοι είναι μία ιατρική ειδικότητα, που έχει παρατείνει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των καρδιοπαθών.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα και παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία παρέλυσαν πρόσκαιρα την Ιταλική πρωτεύουσα, ο Πάπας Φραγκίσκος προσήλθε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και έκλεισε με την ομιλία του τις εργασίες, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 30.000 επιστήμονες από 120 χώρες!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button