Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Τι είναι το «εκδικητικό πορνό» που κάνει θραύση στο εξωτερικό;

Αν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο σήμερα χάρη στο διακύκτιο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι απανταχού απατημένοι δεν χρειάζεται να περιμένουν πολύ… Με ένα κλικ έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν ερωτικές ακατάλληλες  στιγμές με τον ή την πρώην, ώστε να διασυρθεί στην παγκόσμια γειτονιά του Ίντερνετ.

Ο λόγος για «revenge porn», το «εκδικητικό πορνό» όπου ένας άντρας ή μια γυναίκα που χώρισε και θέλει να εκδικηθεί το έτερον ήμισυ αναρτά στο ίντερνετ γυμνές φωτογραφίες από την εποχή που το ζευγάρι περνούσε σαφώς πιο ευτυχισμένες στιγμές.
Η τάση αυτή που κάνει θραύση στο εξωτερικό είδε και πάλι της φως της δημοσιότητας με αφορμή την είδηση πως μια η 40χρονη γυναίκα από την Κύπρο κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή ανήρτησε «εκδικητικό πορνό» στο Facebook. Συγκεκριμένα κοινοποίησε το βίντεο που έκανε σεξ με τον πρώην της, γνωστό Βρετανό ηθοποιό, σε διάφορους λογαριασμούς που είχε ανοίξει με ψευδώνυμο.

Συνήθως τα θύματα πληρώνουν ακριβά το τίμημα αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν να χάνουν τη δουλειά τους, είδαν την κοινωνική τους ζωή να καταποντίζεται, ενώ κάποιοι άλλοι αυτοκτόνησαν αφού δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την όλη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πρόσφατα η τάση αυτή απαγορεύτηκε σε Αγγλία, Ουαλία και Αυστραλία, ενώ οι δράστες αντιμετωπίζουν πλέον φυλάκιση μέχρι και 2 έτη.

Την ίδια στιγμή στις πάντα ΗΠΑ μόλις σε 13 πολιτείες οι δράστες θα έρθουν αντιμετώποι με τον νόμο σε περίπτωση ανάρτησης περιεχομένου που εμπίπτει στην κατηγορία του revenge porn.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες η τακτική αυτή του ηλεκτρονικού διασυρμού σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία του καθενός, το χαρακτήρα του, την παιδεία ενώ έχει και βαθύτερα αίτια. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί ο θυμός και η στενοχώρια εύκολα βάζουν τους ανθρώπους στη διαδικασία κακών σκέψεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button