Πλαστική

Τι είναι το εξπρές-lifting;

Αν σας φαίνεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, εμείς σας λέμε ότι είναι πλέον πραγματικότητα και στη χώρα μας και δεν είναι λίγες οι γυναίκες που το επιλέγουν.
Το Lunch break lifting, που προέρχεται ως τεχνική από τη Βραζιλία και κάνει θραύση στις ΗΠΑ, γίνεται τώρα και στην Ελλάδα από τον Πλαστικό & Επανορθωτικό χειρουργό, Γιώργο Ανδρεανίδη.

«Ονομάστηκε Lunch break lifting, από τις ίδιες τις ενδιαφερόμενες στην Αμερική που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση, λόγω του πολύ μικρού χρόνου που χρειάζεται να αφιερώσει μια γυναίκα προκειμένου να διορθώσει με τη συγκεκριμένη μέθοδο, τη χαλάρωση στο κάτω μέρος του προσώπου της».

Με αυτή την τεχνική διορθώνεται η μικρής έκτασης χαλάρωση, στο V του προσώπου (σαγόνι, μάγουλα) μέσα από μία τομή ενός εκατοστού που κρύβεται πίσω από το λοβό του αφτιού. Γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί μόλις 20 – 30 λεπτά και η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει αμέσως στη δουλειά της, με άλλον αέρα. Αυτόν της ανανέωσης και της φρεσκάδας!

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το Lunch Break Lifting;

Η συγκεκριμένη μέθοδος ενδείκνυται σε περιπτώσεις στις οποίες, η χαλάρωση του δέρματος έχει μόλις αρχίσει, να κάνει εμφανή τα σημάδια της. Αυτό συνήθως αρχίζει να συμβαίνει, σε γυναίκες μετά τα 40. Οι γυναίκες που επιθυμούν να διορθώσουν αυτά τα πρώτα σημάδια της γήρανσης, κερδίζουν περίπου 5 με 10 χρόνια φρεσκάδας.

Τι γίνεται όταν η χαλάρωση έχει μεγαλύτερη έκταση στο πρόσωπο;


Όταν η κανονική γραμμή του προσώπου και του λαιμού χρειάζεται γενικότερη ανόρθωση, δηλαδή και στις τρεις ζώνες του προσώπου, μέτωπο, μάτια, πιγούνι, τότε για την ανόρθωσή τους, ενδείκνυται το full face lift.

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική καθώς και με ανόρθωση φρυδιών, αφαίρεση ρυτίδων μετώπου, ανόρθωση λαιμού όπως επίσης και με λιποαναρρόφηση λαιμού και προσώπου.

«Πρόκειται για μια επέμβαση διάρκειας, περίπου δύο ωρών η οποία γίνεται με γενική αναισθησία αλλά και με μέθη. Το μυστικό της επιτυχίας στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό. Το πρόσωπο πρέπει να δείχνει φρέσκο και νεανικό, διατηρώντας τις γραμμές έκφρασης. Διαφορετικά θα έχουμε ένα πρόσωπο σαν ανέκφραστη μάσκα», τονίζει ο κος Ανδρεανίδης.

Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν το ίδιο βράδυ, στο σπίτι τους. «Πρέπει να ξέρουμε ότι για την καλύτερη ανόρθωση του προσώπου, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη τεχνική, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ώστε να επιλεγούν οι σωστές αναλογίες προσώπου. Αυτό συναποφασίζεται προεγχειρητικά μεταξύ ασθενούς και ιατρού πάντα με την καθοδήγηση του ιατρού, βάσει της εμπειρίας του».

Με το facelift, η ανόρθωση του προσώπου έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω κατά 10 με 15 χρόνια. Σε αυτή την επέμβαση μπορούν να υποβληθούν οι ενδιαφερόμενες ή οι ενδιαφερόμενοι, ηλικίας από 38 έως 70 ετών. Το facelift πρέπει να γίνει από πλαστικό χειρουργό, με εξειδίκευση στην χειρουργική τεχνική του προσώπου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button