Φάρμακα

Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί από τα κόμματα! Όλο το παρασκήνιο

 

Σε μια προσπάθεια να μην βρεθούν προ εκπλήξεων, μια ανάσα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι φαρμακοποιοί φροντίζουν να αποσαφηνίσουν στα κόμματα τι ακριβώς θέλει και τι δεν θέλει ο κλάδος.

 
Παράλληλα ζητούν να διατυπώσουν οι τομεάρχες υγείας τις θέσεις των κομμάτων γύρω από την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και την περίθαλψη, σε μια περίοδο που η χώρα μας και κυρίως οι πολίτες βιώνουν στο πετσί τους την υγειονομική κρίση.

 
Για το λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με τους τομεάρχες υγείας όλων των κομμάτων,προκείμενου να συζητήσουν όλα όσα αφορούν στο ελληνικό φαρμακείο.

 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthreport.gr οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του Κωνσταντίνος Λουράντος θα τονίσουν στους αρμόδιους των κομματικών επιτελείων ότι η διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στα σούπερ μάρκετ αποτελεί κόκκινο πανί για τον κλάδο.

 
Ένα θέμα άλλωστε που παραμένει ανοιχτό για την τρόικα, η οποία καιρό τώρα πιέζει την Ελληνική κυβέρνηση να διατίθενται τα ΜΗΣΥΦΑ και εκτός φαρμακείων.

 
Ακόμα ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τους φαρμακοποιούς είναι το ωράριο. Συγκεκριμένα, ζητούν να καταργηθεί το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αλλά και το διευρυμένο και να επανέλθει το ενιαίο ρυθμιζόμενο ωράριο,με ανθρώπινες ώρες εργασίες ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν και οι εφημερίες.

 
Όπως δηλώνει στο www.healthreport.gr ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, Γιάννης Δαγρές ”’η εφιαλτική πλάνη των απορυθμίσεων και των δήθεν οφελημάτων να βάζει πλάτη όλη η κοινωνία, ώστε λίγοι και ισχυροί να βγάζουν όσα περισσότερα λεφτά μπορούν, αρπάζοντας τον ιδρώτα των υπολοίπων, τελικά ο κόσμος την απορρίπτει ”.

 
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση με τίτλο ” Φάρμακο και Υγεία-Η μετάβαση από τις περικοπές στις παροχές, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στα γραφεία του ΠΦΣ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η συντάκτρια υγείας, Βάσω Καλυβιώτη .

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button