Πολιτική Υγείας

Τι θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική φαρμάκου! Όλες οι πληροφορίες

 

Τα σενάρια που θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση να παίρνει άμεσα τα ηνία τη χώρας δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα.
Πολλοί εκτιμούν πως η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα φέρει εθνικές εκλογές και μαζί με αυτές και την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό.

 

Στην πιθανότητα πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει αυτοδύναμα τις εκλογές θα αλλάξουν πολλά στον τομέα της Υγείας.
Πρώτα απ όλα αναμένεται να αλλάξει η πολιτική φαρμάκου.

 

Βέβαια η πιθανότητα να δημιουργηθεί εθνική φαρμακοβιομηχανία, ένα σενάριο που προκαλούσε …τρόμο στην αγορά, έχει αποσυρθεί προ πολλού από το χάρτη των αλλαγών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr, σ εκείνο που πλέον εστιάζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζοντας την «επόμενη μέρα» είναι πως θα πρέπει να δώσουν βαρύτητα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και κατά συνέπεια και οι θέσεις εργασίας.

 

Χωρίς να σημαίνει ότι οι ξένες πολυεθνικές εταιρείες θα εξοβελιστούν από το χάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιχειρήσει την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της αύξησης της χρήσης των γενοσήμων.

 

Ειδικότερα όπως λένε πηγές του healthreport.gr σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν πως θα λάβουν μέτρα για τη μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων στην αγορά αλλά με την προϋπόθεση να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας κατά τουλάχιστον 2000 με 3000 την επόμενη διετία.

 

Κάτι που φαίνεται να βλέπουν με θετικό μάτι οι ελληνικές εταιρείες αφού υποστηρίζουν πως αν αυξηθεί η διείσδυση των ελληνικών φαρμάκων στην αγορά θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων άρα και για προσλήψεις.

 

Αυτό όμως που αναμένεται να δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να αυξηθεί ο όγκος των πωλήσεων των γενοσήμων αλλά με εκπτώσεις. Ο στόχος που έχει θέσει η τρόικα τα γενόσημα να αγγίξουν το 60% φαίνεται πως θα προωθηθεί σταδιακά στην περίπτωση που εκλεγεί στην κυβέρνηση η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Άγνωστο όμως παραμένει τι θα γίνει με το claw back και το rebate αν αυξηθεί ο όγκος των γενοσήμων στην αγορά άρα και οι εκπτώσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button