ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι θα αλλάξει πρώτα ο νέος υπουργός Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με ταχύ βήμα θα πρέπει να κινηθεί τις επόμενες εβδομάδες ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς η εντολή που έχει δώσει ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες ώστε ήδη από τον Σεπτέμβριο να έχουμε νομοθετικό έργο.
Έτσι και ο νέος υπουργός Υγείας έχει ήδη έτοιμη την ατζέντα του λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Αλλαγές για τους ασθενείς χωρίς κόστος

Ειδικότερα ο νέος υπουργός Υγείας αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε βελτιωτικές κινήσεις για την ανακούφιση των ασθενών, οι οποίες μάλιστα δεν θα έχουν κανένα οικονομικό κόστος, λένε στο HealthReport.gr υψηλόβαθμα στελέχη της οδού Πειραιώς.

Μεταξύ αυτών είναι να ξεκινήσει η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στα σπίτια των ασθενών ώστε να μην ταλαιπωρούνται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Κάτι που επιχείρησε να ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά στην πράξη δεν προωθήθηκε ποτέ.

Παράλληλα όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλο ένα μέτρο χωρίς κόστος που θα εφαρμοσθεί άμεσα για να διευκολυνθούν οι ασθενείς είναι να μετατραπούν οι συνταγές φαρμάκων στους χρονίως πάσχοντες σε ετήσιες.

Έτσι οι ασθενείς που πάσχουν από κάποιο νόσημα το οποίο δεν μπορεί να βελτιωθεί θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς μηνιαίες και τριμηνιαίες συνταγές από γιατρούς.

ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ στις πρώτες αλλαγές

Στο μεταξύ όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει λάβει οδηγίες να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές προσώπων και θεσμικές ρυθμίσεις στους δύο μεγάλους Οργανισμούς στον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΟΦ.
Διαβάστε ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr για το τι θα αλλάξουν στον ΕΟΠΥΥ οι νέοι ένοικοι της οδού Αριστοτέλους: «ΕΟΠΥΥ: Τι σχεδιάζει να αλλάξει η ΝΔ! Όλες οι πληροφορίες»

Αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να γίνουν και στον ΕΟΦ, αφού τα γαλάζια στελέχη τον θεωρούν βασικό κρίκο της αλυσίδας για τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική.

Λέγεται μάλιστα πως βασικό πρόσωπο που θα αναλάβει είτε τον ΕΟΠΥΥ είτε τον ΕΟΦ, είτε ακόμη και τη θέση του Γενικού Γραμματέα, θα προέρχεται από το χώρο της Υγείας, ενώ έχει και στο παρελθόν δραστηριοποιηθεί σε υψηλή θέση στον τομέα.

Κάπνισμα stop

Και βέβαια μέσα στα πρώτα βήματα του νέου υπουργού Υγείας είναι να εφαρμοσθεί η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου παντού.
Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν έλεγχοι στις υγειονομικές Μονάδες καθώς έχει διαπιστωθεί πως και εκεί πολλοί είναι αυτοί που ανάβουν τσιγάρο.

Μάλιστα οι απαγορεύσεις θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων λένε πηγές του HealthReport.gr, καθώς τα γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι η χώρα μας δυσφημίζεται στο εξωτερικό επειδή δεν έχουν υιοθετηθεί ακόμη τα μέτρα κατά του καπνίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα αγκάθια του νέου υπουργού Υγείας! Τι θα αντιμετωπίσει

Παρασκήνια: Σεμνά και ταπεινά και στην Υγεία! Οι πρώτες εντολές Μητσοτάκη

Το πρόγραμμά της για την Υγεία παρουσιάζει η ΝΔ! Τι θα προτείνει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button