ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι θα κάνει ο Αν.Ξανθός με γιατρούς και ΠΕΔΥ!

Το γρίφο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα κληθεί να λύσει άμεσα ο νέος υπουργός Υγείας με εντολή μάλιστα του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να δοθεί λύση και για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ οι οποίοι όπως ξεκαθαρίζεται από την κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι υπό το καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας θα πρέπει άμεσα και με διαδικασίες εξπρές να …βάλει μπροστά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το ΠΕΔΥ, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Ειδικότερα με βάση τους σχεδιασμούς της κυβερνώσας παράταξης, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και σε πρώτη πιλοτική φάση η ενεργοποίηση των κεντρικών ΠΕΔΥ στα οποία θα υπάρξουν σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς,  δύο 8ωρες βάρδιες.

Όσα δηλαδή πολυϊατρεία ΠΕΔΥ δεν έχουν πρόβλημα προσωπικού θα ξεκινήσουν πιο συστηματικά να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Προς ώρας μοιάζει μάλλον με …μακρινό όνειρο να υπάρξει 24ωρη λειτουργία καθώς δεν προβλέπεται εργασία για τους γιατρούς και τη νύχτα.

Στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθεί και η οριστική λύση για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ. Ένα θέμα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλωστε δεσμευτεί στον κλάδο ότι θα λύσει.

Το μόνο βέβαιον είναι πως όσοι γιατροί θα μείνουν θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σε αυτό όμως που δεν έχει καταλήξει ακόμη η κυβέρνηση, λένε στελέχη της στο HealthReport.gr είναι πως θα ρυθμιστεί το θέμα με τους υπόλοιπους γιατρούς που έχουν επιστρέψει μέσω της δικαστικής οδού και δεν έχουν κλείσει τα ιατρεία τους.

Η πρόταση που είχε ρίξει στο τραπέζι ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, να δοθεί ένα χρονικό διάστημα για παράδειγμα ενός χρόνου, ώστε να μπορέσουν να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους και τα ιατρεία τους οι γιατροί, εάν θέλουν να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα, δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από το αν θα ενεργοποιηθεί άμεσα ο θεσμός του γιατρού της γειτονιάς στον οποίο θα μπορούν να καταφεύγουν οι ασθενείς για τις πρώτες βοήθειες και συμβουλές υγείας, τον οποίο είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα επιχειρήσε να ξεκινήσει άμεσα και το σύστημα της επείγουσας ιατρικής με την οργάνωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία ώστε να γίνεται άμεσα και αποτελεσματικά η διαλογή των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Οι πρώτες σκληρές μνημονιακές κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο νέος υπουργός Υγείας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button