Πολιτική Υγείας

Τι μπορούν να πάθουν οι επιβάτες του πλοίου Norman Altantic λόγω των συνθηκών! Τι λένε οι γιατροί

 

Η περιπέτεια ζωής και θανάτου που περνούν οι δεκάδες επιβαίνοντες στο πλοίο θα φέρει με βεβαιότητα επιπτώσεις στην υγεία τους και μετά τη διάσωσή τους, προειδοποιούν οι ειδικοί που εκφράζουν φόβους για τις συνθήκες στις οποίες παραμένουν επί ώρες.

 

Γεγονός βέβαια αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι οι επιβάτες είναι για πάνω από 24 ώρες σε άγριες καιρικές συνθήκες. Το κρύο είναι ανυπόφορο, η βροχή και το χαλάζι δε σταμάτησαν ενώ και η συνεχής παραμονή τους στο κατάστρωμα χωρίς τα απαραίτητα εφόδια κάνουν την κατάσταση της υγείας τους εξαιρετικά σοβαρή.

 

Όπως σημειώνει ο γενικός γιατρός Γιώργος Μαρίνος, υπεύθυνος εξωτερικών ιατρείων του Λαϊκού Νοσοκομείου στις περιπτώσεις αυτές το στρες και το άγχος είναι τα κύρια στοιχεία στους επιβαίνοντες οι οποίοι ζουν επί ώρες με την αδρεναλίνη να είναι στα ύψη.

 

Κατά τον κ.Μαρίνο θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις όπου θα καταγραφεί πνευμονία στους επιβάτες αλλά και υποθερμία, ενώ και τα ψυχολογικά τραύματα θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις και αξεπέραστα.

 

Ειδικά στα μικρά παιδιά που έχουν υποστεί σοκ όπως άλλωστε και οι περισσότεροι ενήλικες θα υπάρξουν ψυχικά τραύματα και μετά τη διάσωσή τους καθώς η περιπέτεια δε θα μπορεί εύκολα να ξεπερασθεί.

 

Να σημειωθεί πάντως πως όλος ο ελληνικός υγειονομικός σχηματισμός είναι σε ετοιμότητα ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες του πλοίου ενώ και τα νοσοκομεία της περιοχής κοντά στην Κέρκυρα είναι σε κόκκινο συναγερμό ώστε να συνδράμουν σε κάθε περίπτωση.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button