Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Τι να τρώτε για να μην ασπρίσουν τα μαλλιά σας!

Αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι, είναι ότι για το πότε θα εμφανιστούν και πόσο γρήγορα θα πολλαπλασιαστούν ευθύνεται η κληρονομικότητα, το έντονο άγχος και η έλλειψη βιταμινών Β-12, φολικού οξέος και σιδήρου.

Εκτός όμως από τους παραπάνω παράγοντες, σημαντικό ρόλο παίζει και η φυσική διαδικασία γήρανσης καθώς όταν τα χρόνια περνούν, τα μελανοκύτταρα που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής και σε όλο το δέρμα, υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να μην παράγουν αρκετή μελανίνη και έτσι τα μαλλιά να γκριζάρουν.

Μάθετε τι να τρώτε για να μην ασπρίσουν τα μαλλιά σας

Βιταμίνη Β-12

Έρευνες αποδεικνύουν ότι με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσει τη βιταμίνη Β-12 από τις τροφές. Συνέπεια όσοι έχουν έλλειψη σε αυτή τη βιταμίνη να κινδυνεύουν να εμφανίσουν αναιμία, μυϊκή αδυναμία, κόπωση, τρέμουλο, ασταθής βάδιση, υπόταση, κατάθλιψη αλλά και άσπρα μαλλιά!

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να αυξήσετε τις τροφές που είναι πλούσιες με Β-12 ή να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας. Τα δημητριακά, τα αυγά, το συκώτι, τα νεφρά, τα ψάρια και τα οστρακοειδή αποτελούν καλές πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Φολικό οξύ

Η ανεπάρκεια σε φολικό οξύ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Μην παραλείπετε να καταναλώνετε τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη όπως: σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, φακές, ρεβίθια, σπαράγγια, ρύζι και ζυμαρικά.

Χαμηλός Σίδηρος

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της πρόωρης γήρανσης των μαλλιών. Να θυμάστε να βάλετε στο πιάτο σας τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο όπως είναι το μοσχάρι, το σπανάκι και οι φακές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button