Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Τι να φάει το παιδί στο σχολείο

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία το κολατσιό που παρασκευάζεται στο σπίτι είναι εκτός από υγιεινό και θρεπτικό  ενώ μπορεί να κρατά το παιδί χορτάτο όλη την ημέρα.

Διαλέξτε τα υλικά
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το υγιεινό  δεκατιανό  επιβάλλεται να παρασκευάζεται από ποιοτικά, φρέσκα υλικά και να αποφύγετε τα έτοιμα, συσκευασμένα προϊόντα.
Μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείται λάδι ελιάς αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη.
Προτιμήστε να χρησιμοποιείται μαλακό ψωμί αντί για σκληρό ή ξηρό.
Αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα και τα πολλά μπαχαρικά.

Eκτός από τα συσκευασμένα ψωμάκια , μπορείτε να προμηθεύεστε και μικρά φρέσκα τα οποία υπάρχουν στους περισσότερους φούρνους.

Συνηθίστε το παιδί σας να τρώει το πολύσπορο και το ψωμί με προζύμι. Και αυτό γιατί τα ψωμιά αυτά έχουν το χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν προκαλούν αυξομειώσεις στο ζάχαρο του αίματος και δεν κουράζουν το πάγκρεας του παιδιού.

Τι να αποφεύγετε
Αποφύγετε όσα αλλαντικά έχουν πολλά λιπαρά ή είναι πολύ πικάντικα (π.χ., μπέικον ή λουκάνικο).  Επιλέξτε φιλέτο γαλοπούλας και άπαχο ζαμπόν.
Μπορεί τα κρεμώδη τυριά να αρέσουν στα περισσότερα παιδιά αλλά καλό είναι τα παιδιά να μάθουν να τρώνε φέτα ή κεφαλογραβιέρα σε μικρές ποσότητες.
Απαραίτητο συμπλήρωμα είναι τα φρέσκα λαχανικά.

Προτιμήστε το μαρούλι και όσα  δεν αφήνουν πολλά υγρά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button