Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Τι πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα αμέσως μετά το σεξ; Οδηγίες

Τα περισσότερα ζευγάρια μετά το σεξ χαλαρώνουν καθώς ο οργανισμός έχει απελευθερώσει διάφορες ορμόνες οι οποίες χαρίζουν ψυχική ευεξία. Όμως όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι γυναίκες από την πλευρά τους θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα!

Δείτε ποια είναι αυτά!

Στην τουαλέτα ολοταχώς

Πολλές γυναίκες αμέσως μετά το σεξ καταφεύγουν στην τουαλέτα. Και αυτό γιατί πιστεύουν ότι η ούρηση αμέσως μετά, απομακρύνει τον κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποια λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα.

Βέβαια, οι προστατευτικές ιδιότητες της ούρησης κατευθείαν μετά το σεξ δεν είναι παρά ένας τεράστιος μύθος σύμφωνα με τη Lauren Streicher, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Feinberg στο Σικάγο η οποία επισημαίνει πως μέχρι τώρα καμία σημαντική έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι η τακτική αυτή έχει προστατευτικές ιδιότητες.

Μιλήστε ανοικτά

Η καλύτερη στιγμή για να μηλήσετε ανοιχτά με το έταιρο ήμιση το τι σας ξεσήκωσε ερωτικά είναι αμέσως μετά το σεξ, συμβουλεύει ο η Kristen Carpenter, καθηγήτρια ψυχολογίας, ψυχιατρικής και γυναικολογίας σε πανεπιστήμιο του Οχάιο. Και συνεχίζει τόνιζοντας ότι δεν θα έχει νόημα αν αφήσετε αυτή τη συζήτηση για αργότερα.

Ώρα για αγκαλιές

Επιστημονική έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που κάνουν αγκαλιές και χάδια μετά το σεξ έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή και πιο δυνατές ερωτικές σχέσεις γενικότερα.

Σωστή υγιεινή

Το σωστό πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής αμέσως μετά το σεξ είναι απαραίτητο. Προσοχή όμως μήπως από τον υπερβολική καθαριότητα διαταράξετε το φυσιολογικό pH του κόλπου. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα μαλακό σαπούνι με σκέτο χλιαρό νερό.

Πόνος μετά το σεξ

Στην περίπτωση που νιώσετε έντονο πόνο αμέσως μετά το σεξ ιδιαίτερα αν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Δείτε τι «δυναμώνει» το σπέρμα!

Πέντε λόγοι υγείας για να παίρνετε προφυλάξεις στο σεξ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button