ΔιαβήτηςΕιδήσεις Υγείας

Τι πρέπει να προσέχουν το καλοκαίρι όσοι έχουν διαβήτη

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα γι’ αυτό οι πάσχοντες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες κινδύνου

Νερό πολύ νερό

Λόγω του υψηλού επιπέδου γλυκόζης στο αίμα οι διαβητικοί έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν αφυδάτωση. Για το λόγο αυτό μην παραλείπετε να πίνετε οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα νερό.

Όχι στα αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά περιέχουν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης και επεξεργασμένων ουσιών, που αντενδείκνυνται ειδικά σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη.

Φροντίστε τα πόδια σας

Το διαβητικό πόδι είναι μια από τις σοβαρότερες επιπλοκές που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
Για την προστασία τους ο ασθενής δεν θα πρέπει να περπατάει ποτέ ξυπόλυτος, ενώ σε περίπτωση που η ακτή έχει βότσαλα ή αχινούς θα πρέπει να φοριούνται ειδικά παπούτσια, τα οποία να αφαιρούνται με την έξοδο από τη θάλασσα. Στη συνέχεια απαραίτητο είναι το καλό σκούπισμα των ποδιών και ο έλεγχος για τυχόν τραύματα.

Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους

Από τις 11:00 έως τις 15:00 καλό είναι να μην εκτίθεστε σε εξωτερικό χώρο. Αν μάλιστα ανήκετε σε εκείνη την περίπτωση των διαβητικών, που πάσχουν και από αλλεργίες του δέρματος, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Προσοχή στην υπογλυκαιμία

Η υπογλυκαιμία καραδοκεί το καλοκαίρι αφού το κολύμπι καθώς και άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο, συνήθως προϋποθέτουν τη μείωση της δόσης της ινσουλίνης ή και κάποιων φαρμάκων.
Είναι πολύ καλό να κρατάτε ένα ημερολόγιο όπου θα γράφετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, προκειμένου να μπορείτε ανάλογα το αποτέλεσμα να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και να τα διατηρείτε φυσιολογικές τις τιμές

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί, καθώς τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι ευαίσθητα και πρέπει να προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να απεικονίζουν σωστά την κατάσταση του οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button