ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τα γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ!

Ειδική διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ για γυαλιά οράσεως που χρειάζονται.

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνει ειδική ρύθμιση δεδομένου ότι ελάχιστα καταστήματα οπτικών έχουν συμβληθεί μέχρι στιγμής με τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της ανησυχίας του κλάδου ότι θα αργεί να τους αποπληρώνει, όπως άλλωστε πράττει με όλους τους παρόχους.

Μέχρι σήμερα ελάχιστοι οπτικοί έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να μη γνωρίζουν από που θα προμηθευτούν τα γυαλιά τους. Γι αυτό και έχει δοθεί και σχετική παράταση για την πιστοποοίηση. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “ΕΟΠΥΥ: Παράταση 6 μηνών για τους οπτικούς για να πιστοποιηθούν! Πως θα παίρνουμε γυαλιά οράσεως”

Έτσι με βάση διάταξη του πολυνομοσχεδίου, όσοι ασφαλισμένοι θέλουν να αγοράσουν γυαλιά οράσεως από μη πιστοποιημένο -συμβεβλημένο κατάστημα Οπτικών με τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να λάβουν προηγουμένως γνωμάτευση από πιστοποιημένο οφθαλμίατρο αλλά και να περάσουν από έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Βέβαια το χρηματικό όριο είναι συγκεκριμένο. Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα δίνονται: “ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρήματα θα διαθέσει για γυαλιά οράσεως; Όλη η απόφαση”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: Με ειδική σήμανση τα συμβεβλημένα καταστήματα Οπτικών ειδών! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button