Ειδήσεις Υγείας

Δείτε τα πέντε προβλήματα υγείας που προκαλεί η έλλειψη ύπνου!

Γκρίνια, κούραση και μειωμένη σωματική και πνευματική απόδοση είναι τα κυριότερα. Όμως νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Διαταραχών του Ύπνου απέδειξαν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει επίσης σοβαρές συνέπειες στην υγεία σας.

Οι ένοχες αιτίες που επηρεάζουν τη ποιότητα του ύπνου είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι συνθήκες του υπνοδωματίου. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν κάποιος δεν κοιμάται καλά σε μεγάλα χρονικά διαστήματα βάζει σε κίνδυνο την υγεία του καθώς αυξάνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία, καρδιαγγειακών παθήσεων, σακχαρώδη διαβήτη, αυξημένη πίεση και άνοιας.

Οι ίδιοι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι χρειαζόνται περίπου οκτώ ώρες καλής ποιότητας ύπνου τη νύχτα για να λειτουργήσουμε σωστά την επόμενη μέρα. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό. Πάντως αν ξυπνάτε κουρασμένοι είναι πιθανό να μην έχετε κοιμηθεί αρκετά.

Στην περίπτωση που η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ο εγκέφαλος αρχίζει να δυσλειτουργεί και να θολώνει, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συγκέντρωση και τη λήψη αποφάσεων. Σε συνδυασμό με τα ελαττωμένα αντανακλαστικά και τη μειωμένη οξυδέρκεια είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν οι τραυματισμοί και τα ατυχήματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button