Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Τι προκαλεί το βιβλίο Οι 50 “Αποχρώσεις του Γκρι” στην υγεία! Έρευνα

Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν… όσες έχουν διαβάσει το εν λόγω βιβλίο, κινδυνεύουν να εκδηλώσουν διατροφικές διαταραχές, αλλά και να πέσουν θύματα ψυχολογικής και λεκτικής βίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Michigan, σε 650 γυναίκες ηλικίας 18-24 ετών, που διάβασαν τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι, διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο επιρρεπείς στη δημιουργία επιθετικής ερωτικής σχέσης.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν είχαν διαβάσει το βιβλίο, εκείνες που διάβασαν το πρώτο βιβλίο της σειράς “Οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι”:

-Ήταν 25% πιο πιθανό να έχουν έναν σύντροφο ο οποίος τους φωνάζει ή τους επιτίθεται λεκτικά.

-Ήταν 34% πιο πιθανό να έχουν έναν σύντροφο ο οποίος επιδεικνύει ακραία εμμονική συμπεριφορά απέναντί τους (πχ τις παρακολουθεί συνεχώς στα κρυφά)

-Ήταν πάνω από 75% πιο πιθανό να έχουν χρησιμοποιήσει διατροφικά βοηθήματα για γρήγορη και μεγάλης έντασης δίαιτα, νηστεία που διήρκεσε περισσότερο από 24 ώρες.

Επίσης, οι γυναίκες που είχαν διαβάσει και τα τρία βιβλία της σειράς ήταν 65% πιο πιθανό να εκδηλώσουν συμπεριφορές υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ (να πίνουν πέντε ή περισσότερα ποτά, σε έξι ή περισσότερες ημέρες ανά μήνα).

Ενώ περισσότερο από το 75% των γυναικών, απάντησε ότι θα ήθελε να συνάψει ερωτική σχέση με κάποιον που θα τους φέρεται αντίστοιχα όπως ο Mr. Grey , ο πρωταγωνιστής του βιβλίου.

Να σημειωθεί πάντως ότι η επικεφαλής της έρευνας και πρόεδρος του τμήματος Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Οικογενειακών Σπουδών του πανεπιστημίου του Michigan, δρ Amy Bonomi, τονίζει ότι σε καμία περίπτωση αυτή η έρευνα δεν συνδέει άμεσα την ανάγνωση μυθιστορημάτων βίας κατά των γυναικών με κάποιον άμεσο κίνδυνο για την υγεία των αναγνωστών/ριών, αλλά ότι είναι σημαντικό οι νεαρές γυναίκες να κατανοήσουν ότι οι συμπεριφορές υγείας που αξιολογήθηκαν στην έρευνα αυτή αποτελούν γνωστούς παράγοντες κινδύνου μιας βίαιης ερωτικής σχέσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button