Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Τι ρίχνει τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών; Όλοι οι λόγοι

Όλο και περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι η οικονομική κρίση έχει φέρει…κρίση και στην ερωτική μας ζωή. Η διάθεση ενός άντρα επομένως, που καλείται να φροντίσει καθημερινά για δουλειά, οικονομικές υποχρεώσεις, ενδεχομένως οικογένεια αλλά και γενικότερα το μέλλον του έρχεται αντιμέτωπη με 4 βασικούς “εχθρούς”.

Χαμηλή τεστοστερόνη

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους άνδρες που έχουν πεσμένη ερωτική διάθεση να ελέγξει τα επίπεδα τεστοστερόνης του. Όπως έχουν διαπιστώσει οι ειδικοί με την πάροδο του χρόνου η τεστοστερόνη μειώνεται βαθμιαία .Ενδεικτικό είναι ότι ελαττώνεται περίπου 1% κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 ετών και 1 με 5% στους άντρες μέχρι 60 ετών.
Επίσης όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το θυρεοειδή τους μπορεί η σεξουαλική τους επιθυμία να είναι χαμηλή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε συμβουλεύουν οι ειδικοί επιστήμονες είναι να ελέγξτε τις ορμόνες σας και με ειδική συμβολή του γιατρού σας μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα σας και την ερωτική  διάθεση ταυτόχρονα.
Άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να ρίξουν στα τάρταρα την ερωτική επιθυμία είναι τα καρδιακά νοσήματα, η υψηλή πίεση, ο σακχαρώδης διαβήτης και κατάθλιψη.

Βάρος

Τα παραπανίσια κιλά είναι δυνατόν να προκαλέσουν αρνητικά την ερωτική επιθυμία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Το φαγητό μπορεί να αποτελέσει ένα είδος ευχαρίστησης και ικανοποίησης, μία κατάσταση που με τη σειρά της μπορεί να μειώνει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό. Απόρροια αυτού είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η ανασφάλεια. Όλα αυτά κινούνται σε έναν φαύλο κύκλο, που έχει σαν αποστολέα και παραλήπτη τη χαμηλή ή ακόμα και ανύπαρκτη ερωτική διάθεση.

Άγχος

Το άγχος είναι καθοριστικός παράγοντας για τις ζωές όλων σε όλους τους τομείς. Δε θα μπορούσε ο ερωτικός να μείνει εκτός. Το στρες μπορεί στην κυριολεξία να εξαλείψει κάθε ίχνος ερωτικής διάθεσης. Ειδικά το εργασιακό στρες, οι υπερβολικές ευθύνες, η αβεβαιότητα για το επαγγελματικό μέλλον κ.λπ. είναι ικανά να “σκοτώσουν” την όποια ερωτική επιθυμία και να οδηγήσουν ανά περιπτώσεις ακόμα και σε ανδρική ανικανότητα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button