ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι σημαίνει η τροποποίηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου! Όλες οι λεπτομέρειες

Αφού διαπίστωσαν στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ ότι οι γιατροί μάλλον θα συνέχιζαν να μην δείχνουν ενδιαφέρον για το …υπέρογκο ποσό της αμοιβής των 72 λεπτών του ευρώ ανά ασθενή μικτά το μήνα, αποφάσισαν έστω την ύστατη στιγμή να δώσουν παράταση και να τροποποιήσουν κάπως τη σύμβαση. Διαβάστε ΕΔΩ τις νέες προθεσμίες: «ΕΟΠΥΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για τις συμβάσεις των γιατρών!»

Η παράταση δε δόθηκε βέβαια τυχαία αλλά επειδή ακριβώς οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στη νέα …έμπνευση του ΕΟΠΥΥ, η οποία και χρήματα δεν τους αποφέρει αλλά ούτε τελικά ελευθερία στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Με βάση πληροφορίες του HealthReport.gr, από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, καλύπτεται περίπου το 25% των συνολικών θέσεων που είχαν προσφερθεί. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Οι αλλαγές στα ηλικιακά όρια

Πάντως τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ με την κατάργηση του ηλικιακού ορίου των 65 χρόνων, φαίνεται ότι στοχεύουν σε δύο κατηγορίες γιατρών:

-των νέων που μόλις έχουν ανοίξει το ιατρείο τους και επιδιώκουν να προσελκύσουν ασθενείς σε μία αγορά μάλιστα που διαθέτει περιορισμένο ρευστό και πολύ ιατρικό προσωπικό και

-στους γιατρούς μεγάλης ηλικίας που ούτως ή άλλως έχουν το πελατολόγιό τους και επιχειρούν να το διευρύνουν.

Ταυτόχρονα η δυνατότητα να καταθέσουν αιτήσεις και Γενικοί Γιατροί που δεν έχουν λάβει την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής αλλά τους έχει απονεμηθεί, «φωτογραφίζει» ουσιαστικά κάποιους ελάχιστους γιατρούς που εργάζονταν στο πρώην ΙΚΑ και τώρα μπορεί να επέστρεψαν στο ιδιωτικό τους ιατρείο, είτε επέστρεψαν στο δημόσιο με κερδισμένες τις δίκες και μπορούν να διαθέτουν και ιδιωτικό ιατρείο. Δείτε ΕΔΩ μία πρόσφατη απόφαση: «Επιστρέφουν στο ΕΣΥ πρώην γιατροί του ΙΚΑ με ανοικτά ιδιωτικά ιατρεία! Νέα δικαστική απόφαση»

Βέβαια η άρον άρον τροποποίηση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ δε φαίνεται να λύνει το πρόβλημα, δεδομένου πως και στις δημόσιες ΤΟΜΥ, γιατροί δεν υπάρχουν προς ώρας αφού και πάλι ο κλάδος είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στο εγχείρημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button