Ειδήσεις Υγείας

Τι σημαίνει τελικά η μεγάλη μύτη στον άνδρα;

Οι άνδρες που έχουν μεγάλη μύτη λοιπόν, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο της Άιοβα, είναι περισσότερο θωρακισμένοι απέναντι στις ιώσεις και δεν αρρωσταίνουν εύκολα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες αφού έκαναν το εξής πείραμα: Δημιούργησαν 2 τεχνητές μύτες.

Η μία κατά δυόμιση φορές μεγαλύτερη από την άλλη. Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα ομοίωμα κεφαλής και με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή μέτρησαν και κατέγραψαν την ποσότητα οξυγόνου που “ανέπνεε” το ομοίωμα με τις διαφορετικές μύτες.

Με τη μεγαλύτερη μύτη το ομοίωμα εισέπνεε περίπου 7% – 10% λιγότερους ρύπους από την ατμόσφαιρα. Η απόσταση δηλαδή εντός της μύτης λειτουργούσε σαν φίλτρο. Εκτός από τους ρύπους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με τη μεγαλύτερη μύτη το “φίλτρο” λειτουργούσε εξίσου καλά και για τα αερομεταφερόμενα βακτήρια, και ιούς.

Κάτι που σημαίνει ότι όποιος έχει μεγάλη μύτη το φράγμα που υψώνεται ενάντια σε τέτοιου είδους ασθένειες είναι ισχυρότερο από κάποιον με μικρή ή φυσιολογική μύτη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Αnnals of Οccupational Ηygiene” και τελικά το συμπέρασμα ήταν πως η μεγάλη μύτη προστατεύει τον οργανισμό από τις μολύνσεις του αέρα, τις αλλεργικές αντιδράσεις αλλά και από τις ιώσεις.

Ανεξάρτητα βέβαια εάν έχει συνδυαστεί και με… πονηρές σκέψεις ή και ιδιαίτερα προσόντα στο ανδρικό φύλο…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button