Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Τι «σκοτώνει» τη στύση των 30άρηδων; Όλοι οι λόγοι

Όλο και περισσότεροι 30άρηδες χτυπούν την πόρτα του ανδρολόγου καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης.

Εκτός από το έντονο άγχος που προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής ορισμένες κακές συνήθειες συμβάλουν στη δραματική αύξηση των νέων ανδρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Κακή διατροφή

Σύμφωνα με τους ειδικούς σημαντικό ρόλο παίζουν οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθούν όλο και περισσότεροι νέοι. Η κατανάλωση έτοιμων γευμάτων και πολλών επεξεργασμένων τροφών έχουν σαν αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο δείκτης της ζυγαριάς και κατ’ επέκταση να  επιβαρύνεται η καρδιαγγειακή λειτουργία.

Η καλή στύση προϋποθέτει την άριστη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή διατροφή. Παράλληλα, χημικές ουσίες που υπάρχουν στα επεξεργασμένα τρόφιμα επηρεάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης των αντρών.

Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή καταπονεί την καρδιά και επιβραδύνει το μεταβολισμό, παράγοντες που συμβάλλουν με τη σειρά τους στην εκδήλωση της στυτικής δυσλειτουργίας. Πρέπει αρχικά να καθόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα να γυμναζόμαστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα καλά νέα είναι ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει καθώς βάση έρευνας της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, η αλλαγή στον τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και αερόβια άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι ή χορό, μπορεί να μειώσει ή και να αναστρέψει τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο καρδιαγγειακό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button