ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΤΟΜΥ: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα αναπτυχθούν! Όλος ο κατάλογος

Σταδιακά μέσα στο 2018 επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναπτύξει τις περισσότερες ΤΟΜΥ που έχει προαναγγείλει.
Πρόκειται για συνολικά 239 δομές ΤΟΜΥ σε περίπου 85 περιοχές της χώρας.
Ήδη ο κατάλογος και τα σημεία που θα ανοίξουν οι ΤΟΜΥ έχουν οριοθετηθεί, ενώ σήμερα λειτουργούν περί τις 10 ΤΟΜΥ σε διάφορες περιοχές.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχει αναπτύξει συνολικά 50 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα. Βέβαια προς ώρας το πρόβλημα για την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εστιάζεται στην έλλειψη γιατρών δεδομένου ότι το ιατρικό προσωπικό της χώρας δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν ήδη ξεκινήσει οι μετακινήσεις γιατρών από άλλες Μονάδες προκειμένου να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος»

Ποιες περιοχές θα διαθέτουν ΤΟΜΥ

Με βάση το σημερινό σχέδιο πάντως στην Αττική θα δημιουργηθούν ΤΟΜΥ σε 22 περιοχές που ανήκουν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (1η ΥΠΕ).

Επίσης σύμφωνα με την κατανομή των Υγειονομικών Περιφερειών, ΤΟΜΥ θα ανοίξουν σε 10 νησιά του Βόρειο και Νότιου Αιγαίου όπως στη Λέσβο, στη Λήμνο, στη Σάμο, στη Χίο, στη Ικαρία, στην Κάλυμνο, στη Ρόδο κ.α.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν ΤΟΜΥ εκτός των άλλων στην Κοζάνη, στην Ημαθία, στην Πέλλα, στην Κατερίνη, στο Κιλκίς κ.α.

Στην Ανατολική Μακεδονία στη Δράμα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη κ.α.
Στη Θεσσαλία στον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα.
Στη Στερεά Ελλάδα εκτός των άλλων σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα.

Στην Ήπειρο στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στα Ιωάννινα κ.α.
Στη Δυτική Ελλάδα στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στην Πατρα, κα., ενώ εκτός των άλλων ΤΟΜΥ θα διαθέτουν τα Ιόνια νησιά και η Κρήτη.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την κατανομή των ΤΟΜΥ ανά περιοχή:

Πάντως σε πολλές περιοχές– όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί που θα εδρεύουν οι ΤΟΜΥ, αφού είτε θα επιλεγεί δημόσιο κτίριο είτε θα πρέπει να ενοικιασθεί όπου δεν υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ωράριο θα έχουν γιατροί και εργαζόμενοι στις νέες ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας!

Δείτε ποιες θα είναι οι αποδοχές των γιατρών των ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

Πως θα λειτουργούν οι ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

«Ξεσπιτωμένες»… ακόμη οι ΤΟΜΥ! Γιατί δε βρίσκονται κτίρια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button